Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Λαβρόφ: Η κατάρρευση της INF επισκιάζει την επέκταση της New START

Λαβρόφ: Η κατάρρευση της INF επισκιάζει την επέκταση της New START

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Την εκτίμηση ότι η κατάρρευση της Συνθήκης INF επισκιάζει την επέκταση της συμφωνίας New START, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
H κατάρρευση της Συνθήκης Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία επισκιάζει την επέκταση της Συνθήκης New Start, τόνισε σήμερα σε δήλωσή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ
«Η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει να διαλύει συμφωνίες στον τομέα του ελέγχου των όπλων. Μετά την κατάρρευση της Συνθήκης για τους Βαλλιστικούς Πυραύλους, επόμενη είναι η συμφωνία για τους πυραύλους μεσαίας και μικρής εμβέλειας. Μετά από αυτό, θα υπάρξουν προβλήματα με την επέκταση της διάρκειας της συμφωνίας για στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά θα έχουν καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο για τους τομείς που ρυθμίζονται από αυτές τις συνθήκες, αλλά και για τους υπόλοιπους μηχανισμούς στον τομέα του πυρηνικού αφοπλισμού, όπως τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών (CTBT) και τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται, αφ'ότου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε επισημάνει ότι οι ΗΠΑ έχουν παραποιήσει στοιχεία.
Η Συνθήκη New Start τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου 2011 και λήγει το 2021, με δυνατότητα παράτασης για πέντε χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της Συνθήκης, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, αργότερα, ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ.

https://sputniknews.gr/kosmos/201904133003318-lavrof-inf-symfwnia-new-start/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...