Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια «Ματρόζου 45» και «Παναιτωλίου 21»

Άνδρες των ΜΑΤ κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι

Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια «Ματρόζου 45» και «Παναιτωλίου 21»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε ανακατάληψη των κτηρίων που είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Κουκακίου.
Σε ανακατάληψη των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 προχώρησαν αντιεξουσιαστές.
Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο η αστυνομία επιχείρησε εκκένωση στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3 στο Κουκάκι, και προσήγαγε συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έπειτα από την καταγγελία, ότι η γυναίκα που συνελήφθη για τα γεγονότα στο Κουκάκι, πυροβολήθηκε εξ' επαφής από πλαστική σφαίρα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως χτες έγινε χρήση «συσκευών τύπου Manuhrin».
Σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά η ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων, αντιδράσεις είχε προκαλέσει, κυρίως, η σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ιράν: Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική δηλώνει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

https://www.pentapostagma.gr/ Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπερι...