Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Συλλαλητήριο κατά των ΗΠΑ στην Αθήνα: «Ο Τραμπ είναι ο νούμερο ένα τρομοκράτης του πλανήτη»

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη

Συλλαλητήριο κατά των ΗΠΑ στην Αθήνα: «Ο Τραμπ είναι ο νούμερο ένα τρομοκράτης του πλανήτη»

© Sputnik / Grigory Sysoev
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας
Κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και Φασιστική Απειλή, για το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα στις 14:00. Θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, μίλησε στο Sputnik.
Για τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία. Με αφορμή τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και Φασιστική Απειλή μάς καλεί όλους να καταδικάσουμε την πολιτική των ΗΠΑ, φωνάζοντας ηχηρό ΟΧΙ στο κέντρο της Αθήνας.

Ηχηρό «ΟΧΙ» στον πόλεμο που επιδιώκει ο Τραμπ

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, μίλησε στο Sputnik: «Θα πούμε ένα μεγάλο "όχι" στον νέο πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν, αλλά κι ένα ηχηρό "όχι" στις κινήσεις του Μητσοτάκη να μας εντάξει σε αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι δυνατόν να εμπλακούμε σε αυτό το μακελειό. Ήδη, βλέπουμε τι σημαίνει να σταθμεύουν τα βομβαρδιστικά στη βάση της Σούδας, ενώ ετοιμάζονται να διαθέσουν το λιμάνι της Ελευσίνας ως χώρο transit για τα στρατεύματα. Απευθυνόμαστε σε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο της ειρήνης, που ανησυχεί για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν την δολοφονική επίθεση του Τραμπ στον Σολεϊμανί. Καλούμε όλες και όλους να δώσουν δυναμικό "παρών", διότι γνωρίζουμε ότι, αυτού του τύπου οι πόλεμοι βρίσκονται πίσω από τους ανθρώπους που φεύγουν κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν τις ζωές τους».
Σκληρή κριτική άσκησε ο κύριος Κωνσταντίνου στην κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πρώτο πρόθυμο σύμμαχο του τρομοκράτη Τραμπ.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενώ δεν προχωράει σε προσλήψεις, ούτε στους δήμους, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στα σχολεία. Δε θέλουμε ο πρωθυπουργός της χώρας μας να είναι ο πρώτος που δηλώνει τη στήριξή του για την εκτέλεση του Σολεϊμανί και πρόθυμος σύμμαχος του Τραμπ σε αυτή την επέμβαση στη Μέση Ανατολή».

Έντονη ανησυχία για τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας

Ο κύριος Κωνσταντίνου δεν παρέλειψε να θυμίσει τα εκατομμύρια θύματα που άφησε πίσω του ο πόλεμος του Ιράκ, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, την άνοιξη του 2003, υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. «Ο κόσμος, αυτή τη στιγμή, ανησυχεί για ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας μας σε έναν πόλεμο στο Ιράν. Ανησυχεί πολύ για το τι σημαίνει να βρεθούμε ξαφνικά με φρεγάτες, με στρατό από τη Λιβύη μέχρι τη Μέση Ανατολή. Οι παλιότεροι θυμούνται τι σήμαινε ο πόλεμος στο Ιράκ του 2003. Και τότε στην Ελλάδα, υπήρχε ένας φοβερός ξεσηκωμός, με γενικές απεργίες, με εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωναν, με κλειστά σχολεία και μαθητές στον δρόμο. Η μνήμη δεν αφήνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τι σημαίνει αμερικανικός ιμπεριαλισμός», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε: Σήμερα, είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα αντίστασης μέσα στη Μέση Ανατολή. Σε αυτόν το κόσμο δεν αξίζουν βόμβες, αλλά δημοκρατία και ελευθερία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και πάμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επέμβαση του Τραμπ.
Τι μήνυμα στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος με την δολοφονία Σολεϊμανί; «Ο Τραμπ στέλνει ένα μήνυμα ότι δε φεύγει από τη Μέση Ανατολή και ότι θα επιβάλει ξανά την παρουσία του, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των όπλων. Χρειάζεται να ξεσηκωθούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη».
Καταλήγοντας, ο συντονιστής της Κίνησης ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη», ενώ υπογράμμισε τη σημασία των μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ: «Ο Τραμπ είναι ο νούμερο ένα τρομοκράτης του πλανήτη, με βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, Γκουαντάναμο. Ασκεί μία πολιτική που, ακόμη και μέσα στην ίδια την Αμερική, έχει μεταφραστεί σε άγριο ρατσισμό, σεξισμό, ισλαμοφοβία, αγνόηση τρομακτικών προβλημάτων όπως είναι η κλιματική αλλαγή, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Αυτή η πολιτική ξεσηκώνει εκατομμύρια κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και πλήθος κινημάτων μέσα στην Αμερική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου