Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

«Θέλετε να βελτιωθούν οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία;» - Τι απάντησαν οι Ευρωπαίοι

Δημοσκόπηση Sputnik
Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Θέλετε να βελτιωθούν οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία;». Αυτές είναι οι απαντήσεις τους.
Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων και των αντικυρώσεων, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να επιδεινώνονται. Σε αυτό το περιβάλλον, Ευρωπαίοι πολίτες από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν θα ήθελαν να δουν βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας στο άμεσο μέλλον.
Τα αποτελέσμα της έρευνας έδειξαν πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον οι σχέσεις τους. Συγκεκριμένα, σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε το 84% των Γερμανών, το 78% των Ιταλών, το 75% των Γάλλων και το 68% των Βρετανών.
Και στις τέσσερις χώρες, η πλειοψηφία όσων εμφανίστηκαν θετικοί στη βελτίωση των σχέσεων, είναι άντρες.
Εκείνοι που απάντησαν θετικά στο παραπάνω ερώτημα είναι περισσότερο άτομα έως 35 ετών και άτομα με δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η έρευνα διεξήχθη για το Sputnik από την IFop μεταξύ 2-15 Οκτωβρίου του 2019. Συνολικά απάντησαν 4.012 ερωτηθέντες άνω των 18 ετών στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πιο αναλυτικά:
  • Γαλλία: 1.003 ερωτηθέντες
  • Ηνωμένο Βασίλειο: 1.004 ερωτηθέντες
  • Γερμανία: 1.004 ερωτηθέντες
  • Ιταλία: 1.001 ερωτηθέντες
Η μέθοδος δειγματοληψίας αντιπροσωπεύει τον πληθυσμό ανά φύλο, ηλικία, γεωγραφία. Το μέγιστο περιθώριο σφάλματος είναι +/- 3,1% με ακρίβεια 95%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό – Νέο διάγγελμα Νετανιάχου σήμερα

  live Κοσμος 07 Οκτωβρίου 2024 | 06:40 Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Σε ύψιστο συναγερμό το Ισραήλ ένα χρόνο μετά την εισβολή...