Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Συναγερμός στον Καναδά: Περιστατικό στο πυρηνικό εργοστάσιο Pickering

Καναδική αστυνομία

Συναγερμός στον Καναδά: Περιστατικό στο πυρηνικό εργοστάσιο Pickering

© Φωτογραφία : Twitter / Peel Regional Police
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας Pickering είναι ένας από τους παλαιότερους εργοστασιακούς πυρηνικούς σταθμούς που λειτουργούν συνεχώς και παράγει περίπου το 15% της δύναμης του Οντάριο.
Η επαρχία του Οντάριο στον Καναδά έχει εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο έκτακτης ανάγκης αναφέροντας ένα «περιστατικό» που λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Pickering.
Το δελτίο ισχύει για όσους βρίσκονται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την εγκατάσταση, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου του Τορόντο.
Η προειδοποίηση, η οποία εκδόθηκε στις 7:20 π.μ. την Κυριακή, διαβεβαίωσε τους κατοίκους στο Οντάριο ότι «δεν υπήρξε ασυνήθιστη απελευθέρωση ραδιενέργειας από το σταθμό και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνεται στην κατάσταση».
Το δελτίο, επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από το ξενοδοχείο «δεν χρειάζεται να αναλάβουν προστατευτικές ενέργειες αυτή τη στιγμή».
Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης αναφέρεται πως ανταποκρίνονται στο περιστατικό.
Οι ντόπιοι κάτοικοι εισηγήθηκαν να «παραμείνουν συντονισμένοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες».
Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Pickering λειτουργεί από το 1971.
Το εργοστάσιο αντιμετώπισε σειρά ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των σχεδόν 50 ετών λειτουργίας του, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου περιστατικού το 1983 το οποίο προκάλεσε ζημιά σε έναν από τους αντιδραστήρες του, ενώ κι άλλα ατρυχήματα έχουν συμβεί επίσης το 1994 και το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκθέτουν» οι 87 τον Κασσελάκη ρίχνοντας τους τόνους – Ίντριγκες, διαρροές και επεισόδια στην Πολιτική Γραμματεία Ελενη Καλογεροπουλου

  Μαίνεται  ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόνο ώρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα διευθετήσει όλα  τα οργ...