Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΠΟΛΎ ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ?Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (633)
Βρείτε μας

«Oύτε Πάσχα δεν θα κάνουμε στα χωριά» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Αντίθετη στον αριθμό των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια είναι η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αλλά και το άνοιγμα των εκκλησιών παρουσία πιστών. 

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι, δεν θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δεν θα υπάρχουν» εξήγησε στον ΣΚΑΪ.

Τι είπε για το άνοιγμα της αγοράς

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της αγοράς, επισημαίνοντας πως δεν γίνεται να μπαίνουν οι καταναλωτές μέσα σε καταστήματα όταν τα κρούσματα είναι σε αυτό το επίπεδο.

Σχετικά με τις εκκλησίες, ζήτησε να γίνουν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς, μόνο με ιερείς και ψάλτες.

«Ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση». 

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες»

Η ίδια προειδοποίησε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα καθώς «έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», αφού τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.  

Σε ερώτηση για το πότε θα έχουμε άρση των περιοριστικών μέτρων, η ίδια είπε: «Πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων». 

«Ούτε Πάσχα δεν θα κάνουμε στα χωριά»

Έριξε ακόμη μία «βόμβα» εκτιμώντας πως «ούτε Πάσχα δεν θα κάνουμε στα χωριά», ενώ τόνισε πως η μάσκα θα μας «συντροφεύει» έως και το καλοκαίρι, αφού μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού.

Αλλά και τότε δεν θα πετάξουμε τις μάσκες, είπε, και εκτίμησε πως αυτό θα γίνει τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...