Αύξηση ιικού φορτίου παρουσιάζουν νέες περιοχές της χώρας που μπαίνουν πλέον στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο κώδωνας του κινδύνου σήμανε εκ νέου για τη βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν:
- η Περιφερειακή Ενότητα της Κω
- ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας
Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν:
- η Περιφέρεια Αττικής,
- η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού) και Ευρυτανίας
- οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας
- η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης
- η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
- η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
- η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
- οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου
- ο δήμος Ρόδου
- ο δήμος Χίου
- ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων
- οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας
- ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών
- ο δήμος Καρδίτσας
- οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
- οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών
Βελτιωμένη εικόνα
Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας σε αρκετές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο».
Έτσι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» εντάσσονται η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο»).
Επίσης, στο «κόκκινο» κατεβαίνουν οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας καθώς και ο δήμος Σκιάθου.
Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα
Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στην Αττική αλλά καταγράφεται αύξηση στην Ανατολική Μακεδονία την Κρήτη και αρκετά νησιά του Αιγαίου.
«Η ματιά μας είναι στραμμένη στην Βόρεια Ελλάδα όπου βλέπουμε ότι η διασπορά συνεχίζεται» επισήμανε και έκανε λόγο για 5.500 ασθενείς κορωνοϊού που νοσηλεύονται σήμερα σε όλη τη χώρα με βάση τα τελευταία στοιχεία.
Ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ανά ημέρα κυμαίνεται πλέον στις 530. Όσον αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών, καταγράφεται σταθεροποίηση στην Αττική και αύξηση σε περιοχές της Μακεδονίας και στη Θεσσαλονίκη όπου το Rt έχει φτάσει στο 1,1. Η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα έχει φτάσει το 85%, ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 31 από χθες έως σήμερα και ο αριθμός τους τις τελευταίες 20 μέρες διπλασιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου