Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κορυφώνεται η κίνηση στα διόδια με ουρές αυτοκίνητων - Αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα της Τροχαίας

 


Κίνηση στα διόδια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Βρείτε μας
Ουρές σχηματίζουν από το πρωί της Μ. Πέμπτης (29/04), τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας καθώς κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος για όσους βέβαια έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Από το πρωί της Μ. Πέμπτης (29/04), ουρές σχηματίζονται στα διόδια της Ελευσίνας καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να ταξιδέψουν εκτός του νομού ενόψει Πάσχα.
Σύμφωνα με το OΡΕΝ, η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη όπως αυξημένα είναι τα μπλόκα και οι έλεγχοι της Τροχαίας.
Οι αστυνομικοί ελέγχουν τα δικαιολογητικά που επιδεικνύουν οι επιβάτες και εφόσον εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που επιτρέπουν τις μετακινήσεις, τότε περνάνε τα διόδια.
Σε διαφορετική περίπτωση, γυρίζουν πίσω τα αυτοκίνητα.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, χθες, Μ. Τετάρτη, έγιναν 227 αναστροφές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας ενώ 46 οδηγοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω, από τα διόδια των Αφιδνών.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης έφτασε στα διόδια της Ελευσίνας και κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, το οποίο έστελνε ηλεκτρονικά τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που επιδείκνυαν οι επιβάτες των αυτοκινήτων, στη βάση δεδομένων, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι νόμιμη η μετακίνηση.
Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Μ. Πέμπτης και τη Μ. Παρασκευή.

Επιτρέπεται η μετάβαση σε εξοχικά εντός Αττικής

Η κίνηση όσο περνά η ώρα αυξάνεται ενώ υπάρχουν πολλές απορίες από τον κόσμο και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς πολλοί έχουν εξοχικά εντός Αττικής.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Αττικής Σπύρο Λάσκο, οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους, θα διευκολυνθούν ιδιαίτερα εφόσον έχουν το Ε9 που αποδεικνύει ότι έχουν κάποια εξοχική κατοικία ή χαρτί από κάποια ΔΕΚΟ.
Μάλιστα, ανέφερε ότι θα γίνει αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων από σήμερα λόγω του ότι επιτρέπονται πλέον οι διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να γίνονται έλεγχοι στα όρια του δήμου.
Χθες Μ. Τετάρτη, σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας, έφυγαν 35.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών ενώ το 2019 είχαν φύγει 75.000 (χωρίς περιοριστικά μέτρα). Πέρυσι, την αντίστοιχη ημέρα, είχαν αναχωρήσει 16.000 οχήματα.

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται ενόψει Πάσχα ενώ αναμένεται να απελευθερωθούν στις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για τις επιτρέπεται η συγκεκριμένη μετακίνηση και αφορά επαγγελματικούς λόγους ή λόγους υγείας, πάντα με την επίδειξη των αντίστοιχων αποδεικτικών εγγράφων:
Μετακίνηση από και προς την εργασία. Σε ό,τι αφορά αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης, ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
Μετακίνηση για λόγους υγείας, με αποδεικτικό έγγραφο από δομή υγείας.
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Μετάβαση σε κηδεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέραν της σχετικής βεβαίωσης ή του SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα δύο έγγραφα: Ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής.
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

Οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις θα πρέπει να:

Περιορίζεται στον απολύτως αναγκαίο χρόνο.
Τα προσκομιζόμενα στοιχεία πιστοποιούν τόσο τον χρόνο αναχώρησης όσο και τον χρόνο επιστροφής.
Σε περίπτωση μετακίνησης περισσοτέρων προσώπων με το ίδιο μεταφορικό μέσο, η συνδρομή επιτρεπόμενου λόγου μετακίνησης πιστοποιείται προσηκόντως ως προς καθένα από τα μετακινούμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...