Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κικίλιας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

 


Εμβόλιο Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Βρείτε μας
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί κάθε ενήλικος που το επιθυμεί. Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε για μπόνους στους υγειονομικούς, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε αναμένεται να γίνει αυτό.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, όπως επεσήμανε σήμερα (29/04) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τη στιγμή που η κυβέρνηση εναποθέτει μεγάλη σημασία στους εμβολιασμούς, ως «όπλο» κατά της πανδημίας, αλλά και για την επιστροφή στην κανονικότητα με ασφάλεια.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των πολιτών στην εμβολιαστική διαδικασία, ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΙΥΡΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των 30-39 «για να ξεστοκάρουν τα εμβόλια της AstraZeneca», πυροδοτώντας την απάντηση από μέρους της κυβέρνησης.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Ελλάδα
Επιχείρηση "σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα": Τα επόμενα βήματα της απελευθέρωσης
Υπενθυμίζεται ότι χθες (28/04) άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα των 40-44, λίγο μετά αφότου είχε ανοίξει για τις ηλικίες 30-39 ετών.
Και οι δύο ηλικιακές ομάδες εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο -όπως, για παράδειγμα, αυτό της Johnson & Johnson- σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για αυτή τη δυνατότητα.
Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα θα φτάσει στο σημείο που θα γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.
Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στον χρόνο που πρέπει.
Θεμιστοκλέους για εμβόλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Ελλάδα
Θεμιστοκλέους: Έγκυες που δεν επέλεξαν το Astrazeneca θα κάνουν εμβόλια mRNA μόλις ανοίξουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...