Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Πώς θα κάνουμε Πάσχα στην πόλη - Συνεχίζονται οι απόπειρες εξόδου, αλλά και τα "μπλόκα" στα διόδια

 


Το Άγιο Φως - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.04.2021
Βρείτε μας
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξόδου, αλλά και τα "μπλόκα" της αστυνομίας στα διόδια, καθώς και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στην πόλη.
Με την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας μπαίνει σε εφαρμογή και η επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη», με την αστυνομία να συνεχίζει τα «μπλόκα» στα διόδια, προχωρώντας σε ελέγχους των επίδοξων εκδρομέων που επιχειρούν να βγουν εκτός ορίων νομού για το Πάσχα.
Οι απόπειρες εξόδου συνεχίζονται και σήμερα, με δεκάδες πάντως να επιστρέφουν στο σπίτι τους, χάνοντας την ευκαιρία για «Πάσχα στο χωριό». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής, το πρωί της Κυριακής (25/04) αναστροφή έχουν κάνει τουλάχιστον 40 οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας.
Το Σάββατο (24/04) περισσότερα από 300 οχήματα αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν.
Όπως ανέφερε και σχετικό ρεπορτάζ του Sputnik, για τους ελέγχους στα οδικά δίκτυα, αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, έχουν διατεθεί 10.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα δύο ελικόπτερα της αστυνομίας και drones προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων.
Σταθμός διοδίων.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.04.2021
Ελλάδα
Επιχείρηση "Πάσχα στην Πόλη": Ελικόπτερα και drones ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για την απαγόρευση μετακινήσεων

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Σημειώνεται ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται και επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες πάντως πρέπει να παρέχονται και αποδείξεις. Ειδικότερα, η μετακίνηση μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:
Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης, ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της ίδιας της δομής.
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέραν της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα δύο έγγραφα: Ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής.
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

Τα μέτρα για εκκλησίες και πασχαλινό τραπέζι

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι το Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την ημέρα του Πάσχα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 23:00 το βράδυ.
Σχετικά με τη λειτουργία των ναών, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές τη Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 και σε εξωτερικούς χώρους.
Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση τεστ.
Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.
Σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, δύο οικογένειες έως 12 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...