Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Αποκαλύψεων συνέχεια για το γηροκομείο Χανίων: Εντολή να κλείσει και φυλάκιση στην ιδιοκτήτρια

 


Το γηροκομείο των ύποπτων θανάτων στα Χανιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.04.2021
Βρείτε μας
Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη το γηροκομείο στα Χανιά. Είχε, μάλιστα, επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην ιδιοκτήτρια.
Ενώ η έρευνα για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο μετά από καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις, έχει διακοπεί προσωρινά λόγω Πάσχα, νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο «φως».
Η μονάδα, όπως φαίνεται, έχει απασχολήσει τις Αρχές το 2010, καθώς είχαν γίνει καταγγελίες στον τότε νομάρχη Χανίων για συνθήκες που δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.
Μάλιστα, είχε γίνει και αυτοψία και τελικά είχε αποφασιστεί να κλείσει η μονάδα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση του γηροκομείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr.
Έτσι, η υπόθεση είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια και με την εκδίκασή της το 2015 είχε επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή αφού η μονάδα είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Το γηροκομείο των ύποπτων θανάτων στα Χανιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.04.2021
Ελλάδα
Χανιά: "Οι ηλικιωμένοι εκλιπαρούσαν για φαγητό" στο γηροκομείο του τρόμου - Εργαζόμενη κόλλησε ψώρα
Πάντως, όπως γράφει το ίδιο μέσο, το διάστημα μεταξύ 2010-2015 η δομή είχε φροντίσει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό λειτουργίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημεία που είχε βρεθεί εκτεθειμένη και είχε οδηγήσει τον νομάρχη στην απόφαση να κλείσει.
Στους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, δεν είχε βρεθεί κάτι επιλήψιμο.
Σημειώνεται πως το 2015 δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ειλικρινή μεταμέλεια των κατηγορουμένων.

Η καταγγελία που φαίνεται να οδήγησε στη φυλάκιση

Όπως έχει μεταδώσει η ΕΡΤ, έχει ανοίξει ξανά ο φάκελος της καταγγελίας μιας συζύγου ηλικιωμένου, ο οποίος διέμεινε για ένα διάστημα στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.
Η γυναίκα είχε κάνει επίσημη καταγγελία στον νομάρχη, που είχε διατάξει τη διενέργεια αυτοψίας και το κλείσιμο της μονάδας.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε το 2015, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια η ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.
Το γηροκομείο στα Χανιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Ελλάδα
Νέες καταγγελίες για το γηροκομείο του τρόμου στα Χανιά: "Νάρκωσαν τον σύζυγό μου και έπεσε σε κώμα"
Η σύζυγος του άτυχου ηλικιωμένου κατέθεσε στις 26/11/20 στις αστυνομικές Αρχές τους λόγους που την ανάγκασαν να υποβάλει μήνυση κατά του νομάρχη Χανίων.
Σύμφωνα με την ίδια, χρειάστηκε στις 9 Αυγούστου του 2009 να μεταφέρει προσωρινά στη συγκεκριμένη δομή τον σύζυγό της, που δεν έπασχε από κάποιο οργανικό πρόβλημα, αλλά είχε Αλτσχάιμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...