Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Το εμβόλιο ως "διαβατήριο": Τα προνόμια που εξετάζονται για όσους εμβολιάστηκαν

 


Εμβόλιο κορονοϊού  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Βρείτε μας
Σκέψεις να αποτελέσει το εμβόλιο, όταν έχει γίνει και στις δύο δόσεις, "διαβατήριο" για συγκεκριμένες δραστηριότητες κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή.
Να αποκτήσει ο πλήρης εμβολιασμός ισχύ «διαβατηρίου» για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση αναμένει από την Επιτροπή των Ειδικών την σχετική εισήγηση μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Τα ανοίγματα που αφορούν στους εμβολιασμένους και θα μπορούσε να κάνει η Πολιτεία αφορούν σε τέσσερις τομείς.
Αρχικά για τις μετακινήσεις, δεν θα χρειάζεται η σχετική βεβαίωση και θα αρκεί να φέρει κανείς το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Θεμιστοκλέους για εμβόλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Ελλάδα
Θεμιστοκλέους: Έγκυες που δεν επέλεξαν το Astrazeneca θα κάνουν εμβόλια mRNA μόλις ανοίξουν
Το ίδιο θα ισχύει και για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν καθώς δεν θα χρειάζεται πιθανώς σχετικό τεστ.
Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για όποιον έχει εμβολιαστεί να μην φορά μάσκα ίσως στην εστίαση.
Τέλος, όσον αφορά την εργασία και τα επαγγέλματα που απαιτείται self test, τότε ο εμβολιασμός ίσως φέρει άρση της υποχρέωσης αυτής για τα εμβολιασμένα άτομα.

Ανάρπαστα τα ραντεβού για εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται πως τα κλεισμένα ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ήταν τόσα πολλά που άφησαν εκτός τους 40-44 που το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού.
Η κυβέρνηση έσπευσε να διαβεβαιώσει πως προχωρά σε διεύρυνση των εμβολιαστικών γραμμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.
Τέλος, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη ανέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη πως όσοι είναι κατάκοιτοι θα μπορούν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τα μέσα Μαΐου, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, να τρομάζει τα καπιταλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 21:39:34 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 9η Μάη αναφέρει ότι «ένα χρόνο πριν την 80...