Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Προειδοποίηση Παυλάκη: Θα πληρώσουμε το άνοιγμα με χιλιάδες θανάτους

 


Τοιχογραφία στην πρόσοψη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που αναπαριστά έναν καταπονημένο νοσηλευτή με μάσκα, Θεσσαλονίκη, 23 Ιουλίου 2020.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.04.2021
Βρείτε μας
Για τις επιπτώσεις του ανοίγματος της κοινωνίας μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας είναι "ο συνωστισμός παντού".
Στην προειδοποίηση ότι το άνοιγμα της κοινωνίας, αμέσως μετά το Πάσχα, «θα πληρωθεί αρκετά ακριβά» προχώρησε ο γιατρός - ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.
Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς και μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα».
Παρατηρώντας ότι το άνοιγμα έρχεται τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 3.000 - 4.000 καθημερινά και τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, υπογράμμισε ότι «αυτό από αυστηρά επιστημονική άποψη είναι λάθος (...) και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους».
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «η μεγαλύτερη απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας είναι ο συνωστισμός παντού».
Αναφερόμενος, άλλωστε, και στην περίπτωση του καλοκαιριού, είπε χαρακτηριστικά: «Συζητάμε για μερικές ημέρες διακοπών, τη στιγμή που άλλες οικογένειες πονούν και θάβουν τους δικούς τους. Θέλουμε να γίνονται κηδείες σε κάθε χωριό;».
«Πάμε γυρεύοντας για καινούργια στελέχη και παραπάνω φασαρίες. Πρέπει πρώτα να καταπιέσουμε τον ιό, να φύγουν τα πολλά κρούσματα και μετά να γίνουν σκέψεις για ανοίγματα. Ούτε ο τουρισμός θα πάει καλά αν έχουμε χιλιάδες μολυσμένους να γυρνούν στη χώρα» τόνισε.
Ο κ. Παυλάκης έκανε μνεία στη σημασία της διεξαγωγής περισσότερων τεστ, της ιχνηλάτησης και απομόνωσης των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερη και σωστότερη επιβολή των μέτρων, αλλά και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.04.2021
Ελλάδα
Τσακρής: Ανησυχία για συγκεντρώσεις σε σπίτια - Μπορεί να προκαλέσουν έξαρση του ιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...