Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μέχρι 15 Μαΐου η χρήση SMS μετακίνησης – Ο κωδικός στο 13033 για την εστίαση

 


Κινητό - SMS - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.04.2021
Βρείτε μας
Ανακοινώσεις για τα SMS και το πώς θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες σε λίγες ημέρες, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Για το πώς θα μετακινούνται οι πολίτες μετά και το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Την Κυριακή του Πάσχα η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στον κωδικό 6 ενώ ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν υποβληθεί σε self tests.
Παράλληλα, παραμένει έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, στις 15 Μαΐου, η υποχρέωση αποστολής των SMS για μετακινήσεις εντός του νομού.

Το SMS που θα στέλνουμε για εστιατόρια, μπαρ, καφέ

Για να μεταβούν σε χώρο εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα και ως την κατάργησή του, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 6.
Τέλος, επιτρέπονται από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου.

Τι θα ισχύει για τις ημέρες του Πάσχα

Σημειώνεται πως από τη Μεγάλη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατέθηκε κατά μία ώρα και ξεκινά στις 22:00 και όχι στις 21:00.
Σημειώνεται, ωστόσο, πως σε ισχύ βρίσκεται τις καθημερινές η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο για «σωματική άσκηση» με τη χρήση του κωδικού «6». Αυτό επιτρέπεται μόνο για τα Σαββατοκύριακα και μέχρι τρία άτομα ή μια οικογένεια και χρήση αυτοκινήτου για άσκηση σε υπαίθριο χώρο.
Παράλληλα, τις καθημερινές επιτρέπεται η μετακίνηση εντός των ορίων του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από το σπίτι του πολίτη προκειμένου να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ.
Αν θέλει να μεταβεί σε καταστήματα λιανεμπορίου, θα πρέπει να έχει στείλει μήνυμα στο 13032 και να έχει λάβει το απαντητικό μήνυμα από την επιχείρηση για το ραντεβού στο κατάστημα.

Πώς θα πάμε στο πασχαλινό τραπέζι

Την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για το πασχαλινό τραπέζι και επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και 12 ατόμων σε εξωτερικό χώρο που προέρχονται από έως 2 οικογένειες.

Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες

Οι εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν με την τήρηση μέτρων προστασίας τόσο για πιστούς όσο και για κληρικούς.
Τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.

Οι ώρες των λειτουργιών

Μεγάλη Πέμπτη: 17:30
Μεγάλη Παρασκευή: 18:00
Μεγάλο Σάββατο: 21:00
Κυριακή του Πάσχα: 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου