Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Πάσχα… των μπλόκων και των κρατήσεων στο μιλητό: "Αν τους γράφαμε, δεν θα τελειώναμε ούτε το βράδυ"

 


Διόδια Ελευσίνας Μεγάλη Πέμπτη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Βρείτε μας
Χωρίς κράτηση μέσω booking ή προπληρωμές, Αθηναίοι κλείνουν τηλεφωνικώς ξενοδοχεία στο Ναύπλιο και την Στεμνίτσα, με την ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο θα κατορθώσουν να περάσουν τα μπλόκα της Τροχαίας.
Μεγάλη Πέμπτη: 13:00 η ώρα ακριβώς και στα διόδια Ελευσίνας η κίνηση είναι μεγάλη, αλλά όχι ασφυκτική. Οι λωρίδες γίνονται δυο, προκειμένου να πραγματοποιείται ο έλεγχος των ταξιδιωτών.
«Δεν κόβουμε κλήση σε κανέναν» μου εξηγεί, ενώ είμαστε περικυκλωμένοι από κάμερες και τους πιο μάχιμους φωτορεπόρτερ μας (Μάριο Λώλο και Τατιάνα Μπόλαρη), με τους φακούς προτεταμένους προς τα οχήματα, η αξιωματικός που επιβλέπει τους ελέγχους της Τροχαίας.
«Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Όσοι δεν έχουν τα ανάλογα έγγραφα τους στέλνουμε πίσω. Αν ξεκινούσαμε να τους γράφουμε, δεν θα τελειώναμε με αυτούς εδώ που βλέπετε ούτε το βράδυ. Θα προκαλούσαμε ασφυξία» προσθέτει έχοντας μόλις ενημερώσει πλήρως τον διοικητή, που παρέμενε καθισμένος στη θέση του συνοδηγού στο υπηρεσιακό όχημα για το briefing της.

«Οδηγός είχε δικαιολογητικό για οδοντίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο»

Η ροή είναι κανονική με ελάχιστες επιστροφές, γύρω στις 1,6%, ωστόσο αναρωτιέται κανείς με ποιο τρόπο περνάνε τα φορτωμένα οχήματα, που είναι προφανές ότι πηγαίνουν στο χωριό για να σουβλίσουν. «Οι περισσότεροι έχουν δικαιολογητικά από Κέντρα Υγείας. Υπήρχε οδηγός που είχε δικαιολογητικό ότι πηγαίνει σε οδοντίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο της Κορίνθου» συνεχίζει η αξιωματικός.
Τον αφήσαν να περάσει; «Τι να κάναμε; Οι περισσότεροι έχουν έγγραφα ότι πηγαίνουν στο χωριό να βοηθήσουν τον γονιό τους, πάντως» προσθέτει.
Έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
Ελλάδα
Μπλόκο στο Πάσχα στο χωριό: Ελικόπτερα, drones αλλά και αυστηρό "σκανάρισμα" εγγράφων από την ΕΡΓΑΝΗ

Από 4.800 οχήματα επιστράφηκαν 70-75

Είναι 13:30 πλέον το μεσημέρι και μέχρι στιγμής έχουν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνα 4.800 επιβατικά οχήματα, από τα οποία υποχρεώθηκαν να κάνουν ανάστροφη για τον δρόμο του γυρισμού στο κλεινόν άστυ 70-75, σύμφωνα με την αξιωματικό.
Δεν έχει πέσει στην αντίληψή της η τάση «περάσαμε τα διόδια» που διαπιστώσαμε ότι κάνει θραύση αθορύβως, επικοινωνώντας, για το ρεπορτάζ μας, με καταλύματα στο Ναύπλιο και στη Στεμνίτσα.
«Αν τα καταφέρετε να περάσετε καλέστε με από τα διόδια» μου απάντησε ιδιοκτήτης πανσιόν στο Ναύπλιο, που τηλεφωνικώς είχε κλείσει όλα τα δωμάτιά του. Διαθέσιμα ήταν μόνο δυο. Με παρότρυνε να μην κάνω κράτηση μέσω booking, ούτε να βάλω προκαταβολή. Ήταν συγκαταβατικός και καθησυχαστικός ότι θα τα βρούμε όλα αν καταφέρω να περάσω τα μπλόκα. Επικοινωνώντας μαζί του ξανά σήμερα στις 14:30 το μεσημέρι μου ανακοίνωσε απογοητευμένος ότι «τα μπλόκα είναι αυστηρά, τελικά δεν μπόρεσαν να περάσουν οι περισσότεροι από τους πελάτες. Τους γυρίσαν πίσω».
Μετά το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στα διόδια Ελευσίνας, τα μπλόκα χαλαρώνουν και πλέον οι επιστροφές στα επόμενα (Ισθμού, Σπαθοβουνίου) είναι λιγότερες. «Μόλις δυο» με ενημέρωσε ο υπηρεσιακός που έκανε τον έλεγχο στα διόδια Σπαθοβουνίου.
Την ίδια αναπάντεχη τύχη με αυτή στο Ναύπλιο είχε το τηλεφώνημά μας και στη Στεμνίτσα Αρκαδίας. «Αν περάσετε τα μπλόκα, έχετε να μείνετε. Μην φοβάστε. Θα σας περιμένει μια κοπέλα να σας δώσει το κλειδί. Φαγητό θα βρείτε όμως στα διπλανά χωριά» με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης παραδοσιακής πανσιόν στον οικισμό, που έχει κρατήσεις από μόνιμους πελάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...