Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Εντείνονται οι έλεγχοι στα διόδια, πρόστιμα και drones για το Πάσχα

 Εντείνονται οι έλεγχοι στα διόδια, πρόστιμα και drones για το Πάσχα

Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Στην κοινωνία πάλι η ευθύνη για την πανδημία με τον πρωθυπουργό να δηλώνει στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ότι και το σύστημα του self test «περνάει τη σκυτάλη της υπευθυνότητας στον πολίτη» και να μιλά για «τσουχτερά πρόστιμα» τις μέρες του Πάσχα καλώντας όλους να αναλάβουν το ρίσκο 

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυο μέρες μετά τις ανακοινώσεις του για το μαζικό άνοιγμα δραστηριοτήτων μέσα στον Μάιο.

Σήμερα η υπουργική απόφαση

Εντός της ημέρας αναμένεται η «σχετική υπουργική απόφαση που κλείνει διάφορες εξαιρέσεις που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις μετακινήσεις για να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών, υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται» δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε πως «οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά» και ζήτησε «λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι εντείνονται από σήμερα, κυρίως στα διόδια και τους παράδρομους των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, και ως εκ τούτου όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα θα γυρίζουν πίσω. 

Επί ποδός 10.000 αστυνομικοί 

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», ανέφεραν οι πηγές. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, επιστρατεύονται επίσης ελικόπτερα και drones.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...