Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Εταιρεία με χρηματοδότηση από Μπιλ Γκέιτς θα απελευθερώσει γενετικά τροποποιημένα... κουνούπια

 


Βρείτε μας
Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επιστημονική αυτή πρωτοβουλία, αρνούμενοι να γίνουν τα "πειραματόζωα" ενός εγχειρήματος χωρίς επιστημονικές δικλείδες ασφαλείας.
Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, ονόματι Oxitec, που χρηματοδοτείται και από ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, ετοιμάζεται να απελευθερώσει σμήνη γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών στη Φλόριντα, όπως αποκαλύπτει το futurism.com.
Στόχος του εγχειρήματος είναι η απόπειρα περιορισμού του πληθυσμού του λεγόμενου Aedes aegypti, γνωστού και ως κουνουπιού - τίγρη που μεταδίδει ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και η ελονοσία.
Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Σύμφωνα με τους ιθύνοντες νόες του πονήματος, με την απελευθέρωση τροποποιημένης εκδοχής του εντόμου που δεν τσιμπάει και κάνει μόνο αρσενικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστοτόπου, το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς απέδωσε περίπου 4,1 εκατομμύρια στην Oxitec to 2018 «για την ανάπτυξη ενός νέου κουνουπιού που θα στοχεύσει την ελονοσία της βόρειας και νότιας Αμερικής, της Νότιας Ασίας και της ανατολικής Αφρικής».
Και στο παρελθόν, το ίδρυμα Γκέιτς είχε προσφέρει περίπου 19,7 εκατομμύρια δολάρια «σε πρότζεκτ όπου συμμετείχε η Oxitec».
Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι χωρίς αντιδράσεις. Μεγάλος αριθμός κατοίκων της Φλόριντα αντιτίθενται στην απελευθέρωση των νέων κουνουπιών, επικαλούμενοι την έλλειψη ελέγχων ασφαλείας και φοβούμενοι ενδεχόμενο επιστημονικό λάθο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλέξανδρος Μεταξάκης / Έπαθε 2 θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca – Στις 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή

  09.05.24  08:57 Αυγή Newsroom Κανείς από την εταιρεία ή το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του – Δύο αναβολές έχει πάρει η δίκ...