Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Βγάζουν τις μάσκες στο Ισραήλ, στα θρανία ξανά οι μαθητές όλων των τάξεων

 Βγάζουν τις μάσκες στο Ισραήλ, στα θρανία ξανά οι μαθητές όλων των τάξεων

Αp photo



Με τους επιδημιολογικούς δείκτες στο Ισραήλ να πέφτουν, οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους, ενώ και οι μικροί μαθητές επιστρέφουν στα θρανία
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Μία δόση εμβολίου έναντι του Covid-19 έχουν κάνει 5.343.001 Ισραηλινοί, ήτοι σχεδόν το 57,5% του πληθυσμού, με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να χαλαρώνουν τα μέτρα και οι πολίτες να επιστρέφουν στην κανονικότητα. 

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την άρση του περιορισμού για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, μετά τη σχετική απόφανση των εμπειρογνωμόνων λόγω της χαμηλής νοσηρότητα από τον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο, υπουργός Γιούλι Έντελσταϊν τόνισε την Πέμπτη ότι οι πολίτες υποχρεούνται ακόμα να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Στο μεταξύ από σήμερα λειτουργούν διά ζώσης όλες οι τάξεις των σχολείων, καθώς στις τάξεις τους επιστρέφουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο εάν ένας μαθητής προσβληθεί από τον ιό, όλη η τάξη και το διδακτικό προσωπικό θα υποβληθούν σε τεστ και θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην σχολική αίθουσα μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, συνολικά 2.586 είναι τα ενεργά κρούσματα τώρα στο Ισραήλ, από τους οποίους οι 202 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και οι 121 είναι διασωληνωμένοι. Από την έναρξη της πανδημίας 6.331 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...