Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δικηγορικές συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων και προσθέτει ότι οι δικαστικές και γενικά οι δημόσιες αρχές οφείλουν, να γνωστοποιούν στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο τυχόν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την πειθαρχική διερεύνηση συμπεριφορών δικηγόρων.
Η ανακοίνωση της συντονιστικής της Ολομέλειας έχει ως εξής: «1) Η πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση, που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, επιβάλλει ιδίως στους δικηγόρους, λόγω και του δημόσιου χαρακτήρα του λειτουργήματός τους, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, να επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και να πρωτοστατούν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.
Κατά συνέπεια, γενικεύσεις, αφορισμοί, συνωμοσιολογίες άκριτες στοχεύσεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών και ακραίες θέσεις, μας βρίσκουν αντίθετους , από όποιους και αν εκφράζονται.
2) Όσον αφορά στον χειρισμό δικαστικών και εξώδικων υποθέσεων, που ανατίθενται σε δικηγόρους, με αφορμή την εφαρμογή των ισχυόντων εκάστοτε υγειονομικών μέτρων, ο δικηγόρος οφείλει να εκτελεί το καθήκον του εντός των ορίων της δοθείσης εντολής και των προβλέψεων των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος.
3) Συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη από τον Κώδικα Δικηγόρων διαδικασία.
4) Οι δικαστικές και εν γένει δημόσιες αρχές οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 152 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων, να γνωστοποιούν στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο τυχόν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την πειθαρχική διερεύνηση συμπεριφορών συναδέλφων.»
Την Τρίτη η ανακοίνωση των πορισμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους υποκινητές Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ατόμων που υποκινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία».
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.»
Για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε νωρίτερα δηλώσεις ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας . Μάλιστα, σημείωσε ότι πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.
«Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία », δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές ελληνικές, οι οποίες ερευνώνται.
Εξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων λογαριασμών, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι το «take down » (κατέβασμα) των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει από την ελληνική αστυνομία και γίνεται μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα .
«Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης».
Είπε δε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών, καθώς «δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό ».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες και από πολίτες , οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις, τις προωθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά αποτελούν μέρος της έρευνας μας».
Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.
Έγγραφο ντοκουμέντο - Πώς εξαπατούν τους πολίτες Στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι» παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.
Σε ηχητικό ντοκουμέντο, αντιεμβολιαστής προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης », προκειμένου να γίνει διαβίβαση εγγράφων προς διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου , στα οποία να αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις τους σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο περιγράφεται η όλη διαδικασία:
- Απλώς οι άθλιοι εδώ άλλα μας λένε εμάς εδώ στις τηλεοράσεις, προσπαθούν με το ζόρι να μας βάλουν ας πούμε μέσα σε μια ζωή ηλίθια και στην Ευρώπη πήγαν και ψήφισαν πριν από τρεις μήνες ότι η ζωή είναι ωραία και ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε, να βάλουμε μάσκα ή να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά. Το καταλαβαίνεις; Είναι πολύ απλό.
- Ο δικαστικός επιμελητής για σένα, για το δικό σου όνομα θα πάει και θα κάνει 40 έως 60 επιδόσεις. Κάθε μία είναι περίπου 44 ευρώ. 44 ευρώ επί 40 έως 60 φορές κάνουν πόσο; Δεν ξέρω, 1.700 έως 3.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο ο καθένας μεμονωμένα δεν μπορεί να το κάνει. Οπότε αυτό το πράγμα το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130…
- Βγαίνει μέσος όρος 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ κ.ο.κ. Επιχείρημα αυτό ότι κοίταξε θα το κάνουν πολλοί μαζί ταυτόχρονα και θα μοιράζουν το κόστος και το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ είναι αυτά τα 2.500, τα οποία μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο. Κάπως έτσι το εννοούν οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή. Δεν τους κάνουμε κάτι, λέμε απλά ότι είμαστε λίγοι και ότι αυτά που λέτε είναι ηλίθια.
Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι εγώ θέλω δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος να βάλω κάτι. Είναι δυνατόν; Τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα; Δόξα τω Θεώ πολλά ή λίγα δεν ξέρω αν είναι πάντως είναι πάνω από 2.000 με υπογραφή.
- Με την εξουσιοδότηση ανακαλείς τη νομοθετική κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και θα πας και θα στείλεις έναν δικαστικό επιμελητή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Ελλάδας, στο Κοινοβούλιο, στον Άρειο Πάγο, στον Εισαγγελέα, στον υπουργό Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο νομικό συμβούλιο του κράτους.
- Έγκυρος και έγκριτος νομικός που γνωρίζει νομική θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ίσα ίσα που μπορείς και να τους κάνεις μήνυση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου