Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ο Αλιχάνοφ επέτρεψε τη διακοπή της διέλευσης λόγω προβλημάτων με μια λιθουανική τράπεζα

 Ο Αλιχάνοφ επέτρεψε τη διακοπή της διέλευσης λόγω προβλημάτων με μια λιθουανική τράπεζα

Ο Αλιχάνοφ επέτρεψε τη διακοπή της διέλευσης από την 1η Σεπτεμβρίου λόγω προβλημάτων με τράπεζα της Λιθουανίας

Διαβάστε το ria.ru στο
KALININGRAD, 28 Ιουλίου - RIA Novosti. Η άρνηση της λιθουανικής τράπεζας, που εξυπηρετεί τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων στο Καλίνινγκραντ, να συνεργαστεί με τη Ρωσία από την 1η Σεπτεμβρίου θα σημαίνει την αδυναμία πληρωμής του ναύλου, η Λιθουανία μπορεί να σταματήσει τη διέλευση των μεταφορών, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής του Καλίνινγκραντ Anton Alikhanov.

"Αυτές οι πληροφορίες είναι γνωστές σε εμάς, εργαζόμαστε με αυτές. Από όσο καταλαβαίνω, κάναμε όλες τις πληρωμές μέσω αυτής της τράπεζας, οι ίδιοι οι Λιθουανοί τις συγκεντροποίησαν μέσω της τραπεζικής τους δομής νωρίτερα. <...> Επομένως, οι Λιθουανοί είτε αφήστε μας να περάσουμε δωρεάν - από ό,τι αμφιβάλλω, είτε θα σταματήσουν να περνούν», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου τα λόγια του κυβερνήτη.

Ο Ρώσος επιτετραμμένος στη Λιθουανία Σεργκέι Ριαμπόκον δήλωσε ότι υπέβαλε σημείωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βαλτικής Δημοκρατίας σε σχέση με πιθανή αναστολή πληρωμών για τη διέλευση στο Καλίνινγκραντ.
Όπως εξήγησε ο διπλωμάτης, οι Ρώσοι φορείς εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των λιθουανικών σιδηροδρόμων πρέπει να πληρώσουν για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Το Βίλνιους έκλεισε όλες αυτές τις συναλλαγές σε μία τράπεζα - τη Siauliai Bank - η οποία ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα σταματήσει να πραγματοποιεί οποιεσδήποτε συναλλαγές με τη Ρωσία.
Ναυπηγείο συγκέντρωσης σιδηροδρόμων στο Καλίνινγκραντ - RIA Novosti, 1920, 07/05/2022
Ο Αλιχάνοφ αποκάλεσε τα λόγια του Μπορέλ για τη διέλευση του Καλίνινγκραντ αίρεση
Από τις 18 Ιουνίου, το Βίλνιους έχει απαγορεύσει τη μεταφορά αγαθών που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ μέσω της επικράτειάς του στην περιοχή του Καλίνινγκραντ : οικοδομικά υλικά, μέταλλο, ξύλο, τσιμέντο, λιπάσματα, αλκοόλ, χαβιάρι και άλλες κατηγορίες - γενικά, περίπου το ήμισυ του συνολικού όγκου της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις λιθουανικές αρχές, συμμορφώνονταν με τις κυρώσεις της ΕΕ .
Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε διευκρινίσεις σύμφωνα με τις οποίες η διέλευση στο Καλίνινγκραντ οδικώς παραμένει απαγορευμένη και η διέλευση σιδηροδρομικώς είναι δυνατή με τον κατάλληλο έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου