Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Οι Αμερικανοί υπουργοί Άμυνας δεν «καταδίκασαν δριμύτατα» τα γεγονότα στην Ουκρανία

 

Η Αργεντινή, η Βραζιλία και το Μεξικό δεν υποστήριξαν τη θέση των αμερικανικών χωρών για την κατάσταση στην Ουκρανία

Ουκρανός στρατιώτης - RIA Novosti, 1920, 29/07/2022
Ουκρανός στρατιώτης. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
Πόλη του Μεξικού, 29 Ιουλίου - RIA Novosti. Οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των Αμερικανών Υπουργών Άμυνας δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση στην οποία η πλειοψηφία - 13 στους 21 - αρνήθηκε να καταδικάσει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και η Αργεντινή, η Βραζιλία και το Μεξικό διατύπωσαν ακόμη και επιφύλαξη ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι αντικείμενο συζήτηση του φόρουμ.

«Οι συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, όπως η εισβολή στην Ουκρανία και οι πράξεις βίας που πραγματοποιούνται από ένοπλες ομάδες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό της Αϊτής, δεν είναι νόμιμα μέσα επίλυσης διαφορών, επομένως, τα κράτη μέλη της Διάσκεψης των Υπουργών Άμυνας της Αμερικής προσβλέπουμε σε μια έγκαιρη ειρηνική λύση», οι τελικές δηλώσεις των συμμετεχόντων στη διάσκεψη των 21 χωρών της ηπείρου, που πραγματοποιείται στη Μπραζίλια.

Τρεις συμμετέχουσες χώρες - η Αργεντινή , η Βραζιλία και το Μεξικό - διατύπωσαν επιφύλαξη ότι αυτό το θέμα, καταρχήν, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο φόρουμ.
Ταυτόχρονα, οκτώ υπουργοί Άμυνας που εκπροσωπούν τον Καναδά , την Κολομβία , τον Ισημερινό , τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γουατεμάλα , την Αϊτή , την Παραγουάη και τη Δομινικανή Δημοκρατία επέμειναν στη συμπερίληψη μιας υποσημείωσης στην οποία δήλωναν χωριστά την «έντονη αποδοκιμασία τους» για τα γεγονότα στην Ουκρανία . .
Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινωνεί μέσω βίντεο-σύνδεσης με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΑ
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγρίνιο: 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε δύσβατο υπαίθριο σημείο κοντά στην Λεπενού Εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης, από τον πατέρα του 08.05.2024 | 13:27

  «Τέλος» στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τετάρτης (8/5) ένας 23χρονος στο Αγρίνιο, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος από τον πατέρα του νεκρός σε ...