Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Καταγγελία εγκύου: Την έδιωξαν από νοσοκομείο κι έχασε το παιδί

Κάτοψη του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης


Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς ένα ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καταγγέλλοντας αμέλεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού του.

Σύμφωνα με τα καταγγέλλονται, στις 26 Φεβρουαρίου, η γυναίκα πήγε ετοιμόγεννη και με αιμορραγία στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, αλλά την παρέπεμψαν σε άλλο νοσοκομείο, καθώς έληγε η εφημερίδα του νοσοκομείου. Το ζευγάρι πήγε στο «Παπαγεωργίου», όπου την εισήγαγαν όχι σε γυναικολογική κλινική, αλλά σε κλινική για Covid-19. Ήταν, άλλωστε, ασυμπτωματική ασθενής με κορονοϊό.


Όπως αναφέρεται στη μήνυση του ζευγαριού, η γυναίκα υποβλήθηκε σε καισαρική δύο ώρες μετά την εισαγωγή της, με το αγοράκι να γεννιέται χωρίς σφυγμό και με άλλα προβλήματα. Το νεογνό διασωληνώθηκε αμέσως, καθώς διαπιστώθηκε με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και παρέμεινε σε υποστήριξη, έως τις 21 Ιουνίου, όπου και κατέληξε.

Η μητέρα του νοσηλεύτηκε, επίσης, για περίπου δέκα ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με τη μήνυση του ζευγαριού, το έμβρυο δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας. Παράλληλα, δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και παρά τις επίπονες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να επανορθωθεί η κατάσταση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου