Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Την εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ ζήτησε ο Ζελένσκι

 

AP Photo



Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. 

«Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Παρακαλώ απομακρυνθείτε», πρόσθεσε. «Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο ρωσικός στρατός σημειώνει τις τελευταίες μέρες τη μια σημαντική νίκη μετά την άλλη, πλησιάζοντας στην ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...