Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Η FSB απέτρεψε επιχείρηση των ουκρανικών πληροφοριών για την αεροπειρατεία ρωσικών αεροπλάνων

 


Η FSB σταμάτησε τη λειτουργία της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ για την αεροπειρατεία ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών

Μπάλωμα στη στολή ενός υπαλλήλου του FSB της Ρωσίας - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
Μπάλωμα στη στολή ενός αξιωματικού του FSB της Ρωσίας. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουλίου - RIA Novosti. Η FSB ανακοίνωσε τη διακοπή της επιχείρησης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας για την αεροπειρατεία ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.
«Οι ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματικοί πληροφοριών, ενεργώντας για λογαριασμό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας τους, προσπάθησαν να στρατολογήσουν Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους για χρηματική ανταμοιβή και εγγυήσεις απόκτησης της υπηκοότητας μιας από τις χώρες της ΕΕ. Για να τους πείσουν να πετάξουν και να προσγειώσουν αεροσκάφη σε ελεγχόμενα αεροδρόμια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τονίζεται ότι η επιχείρηση εποπτευόταν από μυστικές υπηρεσίες χωρών του ΝΑΤΟ .
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη εντοπίσει συμμετέχοντες από τους υπαλλήλους των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών και τους συνεργούς τους.
«Κατά τη διάρκεια του επιχειρησιακού παιχνιδιού, οι Ρώσοι αξιωματικοί της αντικατασκοπείας έλαβαν πληροφορίες που βοήθησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να προκαλέσουν ζημιές από πυρά σε μια σειρά από ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», αναφέρει η δήλωση.
Επιπλέον, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε επιχειρησιακό βίντεο που δείχνει έναν υπάλληλο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας να μιλά στο τηλέφωνο με έναν Ρώσο πιλότο.
"Στόχος μας είναι ένα αεροπλάνο. Και αυτό το καταλαβαίνετε πολύ καλά. Είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε. Είναι γραμμένο στον ιστότοπο του Verkhovna Rada ότι πληρώνουμε επίσημα ένα εκατομμύριο (δολάρια. - Εκδ.) για τέτοια πράγματα. Εμείς μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας - χωριστά, άλλο ένα εκατομμύριο από πάνω, σας εγγυώμαι», είπε ο ουκρανός αξιωματικός πληροφοριών.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω αποσπάσματα αλληλογραφίας μεταξύ Ουκρανών αξιωματικών πληροφοριών και Ρώσων πιλότων σε αγγελιοφόρους, η GUR επρόκειτο να πληρώσει τέσσερις χιλιάδες δολάρια προκαταβολικά για την ετοιμότητά τους να αεροπειρατήσουν το αεροπλάνο, το οποίο θα μεταφερόταν με κούριερ. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή της μεταφοράς αυτών των χρημάτων, ο καθυστερημένος κούριερ και τα κατασχεμένα δολάρια.
Στο Κίεβο , σχεδίαζαν να κλέψουν τα Su-24, Su-34 ή Tu-22MZ.
Επιπλέον, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τονώσουν Ρώσους πιλότους με υποσχέσεις να στείλουν τις γυναίκες τους σε χώρες της ΕΕ και να παράσχουν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής.
«Μόλις τα μέλη της οικογένειας ενός Ρώσου πιλότου φύγουν από τη Ρωσία, γίνονται αμέσως όμηροι στα χέρια της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών. Ο εκβιασμός, οι απειλές, η πίεση σε συγγενείς έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. Δεν υπάρχουν ηθικοί και ηθικοί περιορισμοί γι' αυτούς. Απλώς θα απήγαγαν", δήλωσε ο αξιωματικός της FSB στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Κιέβου, ο πλοηγός του αεροπλάνου, το οποίο σχεδιαζόταν να γίνει αεροπειρατεία, έπρεπε να δηλητηριαστεί με κλονιδίνη πριν από την αναχώρηση. Στη συνέχεια, το αεροπλάνο φέρεται να αναχαιτίστηκε από ουκρανικά μαχητικά στον αέρα και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο έδαφος της Ουκρανίας.
Σημαίες της ΕΕ κοντά στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στις Βρυξέλλες - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
Η Δύση θέτει το καθήκον για την Ουκρανία: ακύρωση του χειμώνα ή αυτοκαταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...