Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Το μαύρο-άσπρο επιχείρησε να κάνει ξανά ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή



Το μαύρο-άσπρο επιχείρησε να κάνει για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου και να εμφανίσει την αυταρχική κυβέρνησή του ως μια κυβέρνηση της προόδου θέλοντας ακόμη να μας διαβεβαιώσει πως θα μείνει «στο δρόμο των τολμηρών αλλαγών».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ο πρωθυπουργός, που τρέφεται και αναπαράγει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή, κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει ένα «μικρό βήμα» για να υπερβεί το «κλίμα της τοξικότητας το οποίο δυστυχώς πια έχει διαβρώσει όλον τον πολιτικό διάλογο».

Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που μόλις προχθές εμφάνισε το σκληρό πρόσωπό της με το ακροδεξιό παραλήρημα του υφυπουργού o οποίος προσπάθησε να απαξιώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας, επικαλέστηκε μάλιστα την χρονική συγκυρία της επερχόμενης επετείου της Αποκατάστασης της δημοκρατίας, ως «μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και το περιβάλλον της» την ώρα που «πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να ανοίγουν εσωτερικές πληγές».

«Έχουμε ανάγκη από ενότητα και σταθερότητα δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα. Έχουμε ανάγκη από ευθυκρισία και ευαισθησία, όχι από υποκρισία. Σε όλα αυτά κρινόμαστε καθημερινά και ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ λίγη ώρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου προχώρησε σε νέες χυδαιότητες και fake news, με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, λοιπόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναξιολογήσει τη στάση του και να μετατρέψει το «παρών» σε «ναι», ένα «ναι» που θα εκπέμψει το μήνυμα ότι «σε ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα είναι αναμφισβήτητα, μπορούμε σε αυτά τα ελάχιστα να συμφωνήσουμε και να μην αποτελούν όλα, επιτέλους, πεδίο σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης και διαφωνίας με την κυβέρνηση».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας χωρίς επί της ουσίας να πει κουβέντα για τα ζητήματα ισότιμης πρόσβασης και βιοηθικής, που έχει θέσει η αντιπολίτευση, σχετικά με ένα ν/σ που προέκυψε μέσα από μια μονομερή διαβούλευση με τις Μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και με τις Τράπεζες Κρυοσυντήρησης, όχι με επιστημονικούς φορείς, με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την Επιτροπή Βιοηθικής.

«Κεντρική πρόβλεψη των νέων ρυθμίσεων είναι η αύξηση κατά 4 έτη του ορίου ηλικίας των γυναικών για να επιλέγουν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μας το εισηγήθηκαν οι ειδικοί το όριο των 54 ετών, αντιλαμβάνομαι ότι ισχύει στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Και με αυτή την πρόβλεψη διευρύνεται ο χρόνος μέσα στον οποίο μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι θα μπορεί να αποφασίσει να αποκτήσει ένα παιδί» σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπουστήριξε πως καθορίζονται όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου, ενώ κλείνει και η πόρτα του εξωτερικού όπου κατευθύνονταν μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι.

«Ανοίγει, όμως, δυνητικά και αντίθετη όδευση, καθώς οι Έλληνες γιατροί έχουν μια ζηλευτή παράδοση στα ζητήματα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» είπε για να προσθέσει το εξής:: «Με λίγα λόγια ένα πλαίσιο το οποίο είχε γίνει για πρώτη φορά κτήμα της ελληνικής έννομης τάξης το 2002, εκσυγχρονίστηκε ελαφρώς το 2005, τώρα εκσυγχρονίζεται πλήρως, ακολουθώντας τις αλματώδεις ιατρικές εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της γονιμότητας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τραμπ και Μπάιντεν «δίνουν τα χέρια» για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Θα συνεργαστούν»

  Μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και τη νίκη του  Τραμπ,  οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα απεμπλακούν από τον πόλεμο. Newsbomb 24 Ν...