Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Βαριά ποινική δίωξη για το σπρώξιμο του Αντώνη στον θάνατο

 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI


ΗΕισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για ένα συμβάν που έχει προκαλέσει οργή, καθώς μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άτυχο άντρα στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου, και στη συνέχεια αδιαφόρησαν για την τύχη του, αφήνοντάς τον να βρει μαρτυρικό θάνατο στα νερά του Πειραιά.

Κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος (λοστρόμος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος) του Blue Horizon.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος (ύπαρχο) που συστηματικά έσπρωχνε τον 36χρονο, μέχρι που έπεσε στη θάλασσα. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος διώκονται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Ο καπετάνιος διώκεται για το (επίσης) κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται μεγάλες ποινές που φτάνουν μέχρι τα ισόβια.

Η Εισαγγελία θα διενεργήσει επείγουσα έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση. 

Ποιος ήταν ο Αντώνης

Ο άτυχος 36χρονος ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, γνωστός στην τοπική κοινωνία της πατρίδας του, που προσπαθούσε μέσα από το μεροκάματο να τα βγάλει πέρα. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, ενώ κρητικά μέσα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έκανε δουλειές του ποδαριού και θελήματα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ζούσε με τα αδέλφια του στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου, ενώ πρόσφατα είχαν χάσει και τη μητέρα τους.

Ο 36χρονος ερχόταν συχνά στην Αθήνα για προσωπικούς του λόγους, ενώ ταξίδευε αποκλειστικά με το πλοίο. Τα μέσα της Κρήτης, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήταν γνώριμος στα πληρώματα που εργάζονται στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Α. Γεωργιάδης: Συνεργασία ιδιωτών γιατρών και γιατρών του δημοσίου για το καλό των Ελλήνων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, 17:51:42 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:45   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Βάζετε το κεφαλάκι σας σαν την στρουθοκάμ...