Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ένα βήμα πριν την έξοδο οι «6+6»

 iliopoulos-haritsis-ahtsioglou

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)


Μήνυμα αποχώρησης στέλνει η ομάδα «6+6» από την πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της που διεξάγεται αυτές τις ώρες διαδικτυακά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κυριαρχούν οι φωνές αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Πιο εύκολο να ανέβουμε ένα βουνό παρά να παλέψουμε αυτόν τον βούρκο», φέρεται να σχολίασε κατά την τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, τασσόμενος υπέρ της φυγής από το κόμμα. 

ADVERTISING

Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς αναζητείται το κατάλληλο momentum. Σημειώνεται πως την πανελλαδική συνδιάσκεψη παρακολουθούν και πάρα πολλά πρόσωπα εκτός της ομάδας των «6+6», μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Σωτήρης Βαλντέν. 

Οι τελικές αποφάσεις θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του κόμματος. Στην ομάδα «6+6» βρίσκονται πολλά νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Λίγο νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε με κείμενο η αποχώρηση μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ενώ αναμένονται νέο «κύμα εξόδου» οργανώσεων της Νεολαίας τις επόμενες ημέρες. Το Σάββατο προηγήθηκε η φυγή 26 μελών της Οργάνωσης ΑΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων. 

Την ίδια ώρα, εντός του κόμματος επικρατεί αναβρασμός για τις εξελίξεις και αμηχανία που προκαλεί εντάσεις. Χαρακτηριστική η δημόσια αντιπαράθεση Πολάκη - Αναγνωστοπούλου με έντονες αιχμές εκατέρωθεν. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην «Εφ. Συν.» ζητά «ένα νέο "εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης" που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ' όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος. Ηγούμαι ενός κόμματος πολιτικής ενότητας και άρα δεν με φοβίζει η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων», αναφέρει χαρακτηριστικά προσπαθώντας να αποτρέψει νέες αποχωρήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...