Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Διασωθείς ναυαγίου: Το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου UPD

 διασωθείς ναυαγίου στη Λέσβο

EUROKINISSI


Σε μια σοβαρή καταγγελία που διαφοροποιεί τα δεδομένα όσον αφορά το ναυάγιο στη Λέσβο, προέβη ο Αιγύπτιος ναυτικός (βοηθός μηχανικού) που διασώθηκε. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Αλεξίου, ο διασωθείς δήλωσε στους λιμενικούς στη Λέσβο ότι το μοιραίο πλοίο άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου, με τους ναυτικούς να προσπαθούν να τα βγάλουν, γιατί αυτές οι οδηγίες τους δόθηκαν. Ανέφερε επίσης ότι μαζί του στη θάλασσα, πριν βουλιάξει το πλοίο, βούτηξαν άλλα 5 άτομα, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος για τον αριθμό.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο RAPTOR –που μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη– βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου. Ο Αιγύπτιος είναι ο μόνος ναυτικός που έχει διασωθεί μέχρι στιγμής. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι). 

Αντίθετα, εντοπίστηκε το πτώμα ενός άντρα από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ναυάγιο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους υπόλοιπους 12 ναυτικούς. 

Πότε δηλώθηκε το πρόβλημα

To RAPTOR δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί της Κυριακής. Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου "mayday, mayday" σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγω βαρύτερου φορτίου, και να βυθιστεί.

Έρευνες και τη νύχτα

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου που γίνονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 12 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες. Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

«Βρέθηκε ζωντανός πάνω σε βαρέλι»

Το μεσημέρι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε τον Αιγύπτιο ναυτικό, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...