Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Την Πέμπτη ανακοινώνει την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Ε.Αχτσιόγλου – Kάνουν ανεξάρτητη Κ.Ο. Απουσίαζαν την Τετάρτη από τη συνεδρίαση της Βουλή 22.11.2023 | 21:03

 

Την αποχώρησή της και επίσημα ανακοινώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα των «6+6» το πρωί της Πέμπτης (23/11). 

Αυτό θα γίνει μέσα από κείμενο που θα δώσουν στη δημοσιότητα θα γνωστοποιήσουν τους λόγους που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε προαναγγείλει από χθες το pronews.gr.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συνεδριάσει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετέχουν αρκετά από τα στελέχη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.Η πρόσκληση αναφέρει: «Προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας: Συνεδρίαση αύριο Πέμπτη 23/11/2023 και ώρα 16:00 στα γραφεία Αγίου Κωνσταντίνου 40.

Θέματα: 1. Προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

2. Πρόταση του προέδρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη επαφές της Ομπρέλας με τα στελέχη της τάσης των “6+6».

H ομάδα «6+6» κατάφερε να βρει τους απαραίτητους βουλευτές που χρειάζονται για το σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τη βοήθεια της «Ομπρέλας» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε ήδη απευθύνει πρόσκληση.


Όσον αφορά τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτή δεν θα έχει ως ηγέτη ούτε την Ε.Αχτσιόγλου, ούτε τον Ε.Τσακαλώτο, αλλά τον Αλέξη Χαρίτση. 

Μέχρι στιγμής είναι εννιά οι σίγουροι βουλευτές, αυτοί είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα. 

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη βουλευτής που θα στηρίξει τη συγκεκριμένη κίνηση.Να θυμίσουμε ότι ο Ε.Τσακαλώτος είχε πει ότι αν συγχωνευτούν οι δύο ομάδες, τότε μπορούν να βρεθούν μέχρι και 12 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...