Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Δράκος των Εξαρχείων: Ο Γ. Οικονόμου καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

 


5650373

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.40

'Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, όταν πληροφορήθηκε όταν δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί οροί που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο από τη Συρία, που συνελήφθη χθες το βράδυ για επιθέσεις εναντίον γυναικών στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Οικονόμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Ποινική δίωξη στον 23χρονο

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική βία, αλλά και για πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 23χρονου.

Συγκεκριμένα, είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή , γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο αλλοδαπός καταγγέλλεται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για σωρεία υποθέσεων σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια πριν λίγες ημέρες. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικο κορίτσι.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Παρασκευή.

"Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα"

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Σύρος είχε γίνει ο τρόμος σε περιοχές της Αθήνας. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του από τις περιγραφές των γυναικών που αποπειράθηκε να βιάσει.

Ηταν σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα ενώ είχε συλληφθεί πέρυσι, οδηγήθηκε στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν εκδικάστηκε η υπόθεσή του.


Παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, ο 23χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η εισαγγελέας είχε κρίνει επιβεβλημένη την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του αλλά και του ότι θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς είναι άστεγος και δεν έχει μόνιμη διαμονή.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο τον αποφυλάκισε εκτιμώντας ότι το πλαίσιο ποινής της απόπειρας βιασμού δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της προφυλάκισής του κατηγορουμένου, η δίκη του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...