Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Τσακαλώτος: Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6

 ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ευκλείδης Τσακαλώτος | EUROKINISSI


Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» απέφυγε να μιλήσει για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, ενώ προϊδέασε για εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπέρ της συγκρότησης κοινοβουλευτικής ομάδας με βουλευτές της ομάδας 6+6 σε περίπτωση που αποχωρήσουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάχθηκε ανοιχτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της ομάδας και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τους πέταξε το γάντι να αποχωρήσουν μια ώρα αρχύτερα εάν το έχουν αποφασίσει.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Ευκ. Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα» και προϊδέασε πως ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

ADVERTISING

«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε ο επικεφαλής της «Ομπρέλας».

Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

«Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις είπε: «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου». «Ήταν τέτοια η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πάρα πολύ δύσκολη την συμβίωση στο μέλλον», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου πως «φαίνεται να υιοθετεί κάποια από τα χειρότερα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023 χωρίς να βάζει καινούργια θέματα στη συζήτηση». «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου».

Χθες, Κυριακή, έγινε η μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας 6+6, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί άμεσα η αποχώρησή τους, κάτι το οποίο αναμένεται προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% όσων συμμετείχαν ζήτησε την άμεση αποχώρηση από το κόμμα. 

Στην ομάδα των «6+6» βρίσκονται πολλά νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ αυτών, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε σήμερα μήνυμα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...