Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης»

 Η Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου. | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)


Ανακοινώσεις για το όνομα του νέου φορέα των «11» θα γίνουν τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε η βουλεύτρια Έφη Αχτσιόγλου στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, στην πρώτη της εμφάνιση μετά τη διάσπαση.

«Θα βάλουμε μπροστά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας, ζητήματα λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, με την έννοια του παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια τέτοια εκπροσώπηση και έκφραση της αντίθετης άποψης απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς».

«Δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς»

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου, από την εκλογή της νέας ηγεσίας, έχει περάσει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης από τις θέσεις του. Δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Δεν κάναμε καμία τοποθέτηση μέχρι που αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε μια διαλυτική κρίση μετά τις επιλογές του κύριου Κασσελάκη. Στοχοποιούσε πρόσωπα με χυδαίες εκφράσεις», σημείωσε η Ε. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ωστόσο πως το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σεβαστό. «Υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που θα ακολουθηθεί, γιατί δεν μίλησε πολιτικά την προεκλογική περίοδο», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση, σε μείζονα ζητήματα όπως της εργασίας που για εμάς είναι πυρηνικής σημασίας. Έχουμε ακούσει εξαιρετικά προβληματικές θέσεις που δεν θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή Αριστερά, αλλά μεταλλάσσονται και τόσο γρήγορα, τη μια μέρα λέγεται αυτό και δύο μέρες μετά κάτι άλλο. Είναι ανησυχητικό φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

«Φανταστείτε να λάμβανα μία θέση και την επομένη να άκουγα τον κ. Κασσελάκη να λέει αυτά τα ανήκουστα που είπε για τα εργασιακά στον ΣΕΒ. Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ για το ζήτημα;», σχολίασε εξηγώντας την άρνησή εξαρχής να αναλάβει οποιαδήποτε θέση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κ.Τσίπρας κάνει την πολιτική του επιλογή»

Σχολιάζοντας την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην τοποθετηθεί στις εσωκομματικές εξελίξεις είπε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει την πολιτική του επιλογή. Και στη διάρκεια των εσωτερικών εκλογών έκανε επιλογή μη παρέμβασης. Μαζί έχουμε συμπορευτεί σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πορεία που εγώ θα τιμώ πάντα. Κάναμε μια επιλογή συνείδησης, όπως και χιλιάδες στελέχη που υποχωρούν από τις γραμμές τους και για λόγους ύφους και ήθους».

«Από την δική μας πλευρά δεν είχαμε κάνει δημόσια τοποθέτηση μέχρι να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας», πρόσθεσε μιλώντας και για τη «μόνιμη θεωρία περί υπονομευτών και εσωτερικού εχθρού που αντί να λαμβάνει υπόψη την κριτική για το τι πηγαίνει λάθος στοχοποιούσε έναν εσωτερικό εχθρό».

«Αν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παίρναμε τις προνομιακές θέσεις που μας προσέφερε. Εγώ είμαι χρόνια σε αυτό το χώρο από όλες τις πιθανές πλευρές. Είναι κάπως προκλητικό ένας άνθρωπος που με το που εμφανίστηκε διεκδίκησε να γίνει πρόεδρος να λέει ότι το κάναμε για τις καρέκλες», απάντησε με νόημα στις κατηγορίες των επικριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...