Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Το μετέωρο βήμα του Αν. Λοβέρδου με το βλέμμα προς τα δεξιά

 Ανδρέας Λοβέρδος

Ανδρέας Λοβέρδος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
 Επίθεση στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι το μαύρο σκοτάδι»


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά από το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με φράσεις όπως «συνώνυμο της υποκρισίας» και «μαύρο σκοτάδι • Επιχειρηματολογία δανεισμένη από τη δεξιά και την ακροδεξιά για μεταναστευτικό, τρομοκρατία και θέματα ασφάλειας • Τι λέει η Ν.Δ. για το ενδεχόμενο προσχώρησή του στις τάξεις της

Τα επόμενα πολιτικά σχέδιά του περιέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς ωστόσο να πει αν ιδρύει νέο κόμμα ή αν προτίθεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με βασικό σύνθημα «Εμπρός!», έδειξε να συμπλέει ιδεολογικά με τη Δεξιά, ακόμη και με την Ακροδεξιά σε κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό και η ασφάλεια, ενώ επανέλαβε θέσεις ανάλογες της Ν.Δ. για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Σημαντικό μέρος της ομιλίας του περιελάμβανε επίθεση στην Αριστερά, λέγοντας ότι «είναι συνώνυμη με την υποκρισία».

Απευθυνόμενος στο κοινό που τον παρακολουθούσε, είπε:

«Μου λέτε τρία πράγματα. Μου λέτε να προσχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία, μου λέτε να κάνω πολιτικό κόμμα, με πολλά επιχειρήματα. Δεν θέλω να αιφνιδιάσω, δεν θέλω να προκαλέσω. Δεν θα αργήσω. Στις επόμενες εβδομάδες θα πάρω τις τελικές αποφάσεις και θα τις ανακοινώσω. Ίσως κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα. Δεν τους αδικώ, θέλω να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Θα μου δώσετε λίγες εβδομάδες ακόμα καιρό να ολοκληρώσω τις συζητήσεις και μετά να ανακοινώσω. Θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση».

«Πολλοί ήθελαν το πολιτικό μου τέλος»

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που αποχώρησε από το κόμμα λίγο αφότου δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής στη Β' Αθηνών, όπως συνέβαινε για περισσότερα από 20 χρόνια, είπε ότι δεν μετάνιωσε που έφυγε λέγοντας ότι «δεν είχα θέση σε ένα αντιπολιτευτικό κομφούζιο», ενώ υποστήριξε ότι στη φάση της «παρακμής ήμουν από τους ανθρώπους που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ όρθιο και χτυπήθηκα όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαι μπροστά σας, λοιπόν, και κάνω το πρώτο μου βήμα, από τον Ιούλιο, όταν έφυγα από το κόμμα», είπε, ενώ υποστήριξε ότι «αυτοί που προσπάθησαν να με βγάλουν από την πολιτική είναι πολλοί και δεν είναι μόνο σε ένα κόμμα».

Η Αριστερά και το Παλαιστινιακό

Με αφορμή τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε:

«Τα μέλη της Χαμάς είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική. Τα όπλα τους δεν είναι όπλα αντίστασης, σκοτώνουν αθώο κόσμο. Είναι τρομοκράτες και η Χαμάς τρομοκρατική. Δεν είναι η Παλαιστίνη», αλλά πρόσθεσε ότι «η μήτρα της παγκόσμιας βίας είναι η Μέση Ανατολή. Τα μικρά εδάφη της Παλαιστίνης». 

«Κανείς από εμάς δεν πρέπει να κρύβεται, όλοι με τον άνθρωπο είμαστε. Η υποκρισία δεν είναι αυτό που μας χρειάζεται. Λένε κάποιοι ''είμαστε με τον άνθρωπο'', αλλά δεν λένε τι στάση πρέπει να κρατήσει η πατρίδα μας. Η υποκρισία είναι συνδεδεμένη με την Αριστερά», τόνισε, ενώ χαιρέτισε τη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ, που απείχε από το ψήφισμα για την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με επιχείρημα ότι το ψήφισμα δεν καταδίκαζε τη Χαμάς.

Το σύνθημα της εκδήλωσης του Ανδρέα Λοβέρδου | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Προϊόν παράνομης μετανάστευσης η τρομοκρατία»

Υιοθετώντας σαφώς ξενοφοβική επιχειρηματολογίας και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ενώ είπε ότι «δεν είναι όλοι οι μετανάστες τρομοκράτες», υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη όλες οι πολύνεκρες επιθέσεις είναι προϊόν της παράνομης μετανάστευσης». 

Μάλιστα μίλησε για «ισλαμική τρομοκρατία», λέγοντας ότι «είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου», και σημείωσε: «Κάποιοι με έλεγαν ακροδεξιό, όμως οι Δανοί Σοσιαλδημοκράτες έλεγαν τα ίδια και έγιναν κυβέρνηση».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας: «Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγωνιά αν το παιδί του θα γυρίσει σώο και ασφαλές; Στο κέντρο της Αθήνας δεν έχετε ακούσει ότι όποιος κυκλοφορεί βράδυ καλό είναι να έχει και ένα παλιό κινητό μαζί του για να δώσει αυτό αν τον απειλήσουν με μαχαίρι. Γιατί κάποιοι συνδέουν τη δημόσια ασφάλεια με τον αυταρχισμό; Πρώτης προτεραιότητας η τοποθέτηση καμερών στο δρόμο».

Αναφανδόν υπέρ μη κρατικών πανεπιστημίων

Επίσης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι αυτό υποστήριξε και στην αναθεώρηση του Συντάγματος. 

«Το είπα και με ένα άρθρο μου μαζί με άλλους δύο πρώην υπουργούς Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο. Φτάνει πια με την καθυστέρηση. Αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει, είναι σοβαρή και έχει αργήσει», σημείωσε.

«Ας μην αργήσουμε άλλο», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μαύρο σκοτάδι»

Ο πρώην υπουργός επιφύλαξε ακόμη μία επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή τις πολιτικές συνεργασίες.

«Ακούσαμε για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Πού είναι τα κρυμμένα λόγια; Παντού. Να μας πουν, ποιοι είναι οι προοδευτικοί», είπε και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν διστάζω να αναφερθώ. Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα κομμάτια του, δεν είναι συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Το κόμμα αυτό, όταν κυβέρνησαν, μας έδειξε τι είναι μαύρο σκοτάδι».

Τι λέει η Ν.Δ.

Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν δεν κάνει δικό του κόμμα, να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, διότι δεχόταν σχετικές εισηγήσεις, αλλά η Πειραιώς μάλλον δεν έχει ανοίξει τις πόρτες της -για την ώρα τουλάχιστον.

Και μπορεί ο Μάκης Βορίδης να έχει πει ότι «θα χαιρόμουν να πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία» ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως εξέφρασε άλλη θέση.

Ο Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε αν είναι ανοιχτή η αγκαλιά της Ν.Δ., με αφορμή την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, απάντησε: «Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση, ούτε επιβεβαιώνω κάτι τέτοιο. Δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω. Θεμιτή η οποιαδήποτε εκδήλωση. Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε έναν άλλο πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...