Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ανακοινώθηκε από Γαλλία και Ουκρανία η αποστολή γαλλικού Στρατού στην Ουκρανία – Ρωσία: «Ούτε νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω»! Υπέγραψαν τη συμφωνία για την αποστολή των γαλλικών στρατευμάτων οι δύο χώρες 28.05.2024 | 02:28

 

Η Γαλλία προχωρά στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων του τακτικού στρατού της στην Ουκρανία, υπό τον μανδύα των «εκπαιδευτών»! 

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σύρσκι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άφιξη των πρώτων Γάλλων «εκπαιδευτών» στα ουκρανικά στρατόπεδα, δηλαδή στην πλήρη ανάπτυξη γαλλικών τακτικών στρατευμάτων, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.Μέχρι σήμερα έστελναν υποτίθεται μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά συμφωνία με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνού​​.

Η ρωσική αντίδραση ήταν ότι «Δεν θα επιστρέψουν καν τα πτώματα των Γάλλων στρατιωτών στις οικογένειές τους, ούτε θα συλλάβουν Γάλλους αιχμαλώτους, όπως συνέβη με τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ».


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες από την εμφάνιση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία​​.

Η απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει οργή στη Ρωσία, η οποία έχει δηλώσει επανειλλημένα ότι η παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα αντιμετωπιστεί με σοβαρά αντίποινα. 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε ο Σίρσκι μέσω ανάρτησής του στο Telegram, μετά τις συνομιλίες που είχε μέσω βιντεοκλήσης με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

«Έχω ήδη υπογράψει τα έγγραφα που θα επιτρέψουν στους πρώτους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν τα κέντρα εκπαίδευσής μας και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό», είπε.

Ο Σίρσκι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά είπε ότι πιστεύει πως η αποφασιστικότητα της Γαλλίας θα ενθαρρύνει και άλλους εταίρους να συμμετάσχουν στο «φιλόδοξο έργο».

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εξοντώσουν όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο ουκρανικό έδαφος, απείλησε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιοτρ Τολστόι.

«Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Όλους», είπε στο κανάλι BFMTV. Ο Ρώσος νομοθέτης υποστήριξε επίσης ότι «147 από τους 367 Γάλλους μισθοφόρους που έφτασαν νωρίτερα στην Ουκρανία έχουν εξοντωθεί».

Στις 19 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες.


Το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο Χ δηλώνοντας πως όσα είπε ο Ναρίσκιν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8cXsP