Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΦΑ Φόβοι για μακελειό

 ισραηλινό άρμα μάχης

φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Tsafrir Abayov

Στο κέντρο της Ράφα τα ισραηλινά στρατεύματα - Φόβοι για μακελειό

Η μικρή πόλη φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους πρόσφυγες

Ισραηλινά τανκς έχουν εισβάλει στο κέντρο της Ράφα, τρεις εβδομάδες μετά τη χερσαία επιχείρηση στη νότια πόλη της Γάζας και λίγες ώρες μετά φρικιαστικό ισραηλινό βομβαρδισμό σε προσφυγικό καταυλισμό.  

Τα τανκς βρίσκονται κοντά στο τέμενος Al-Awda, ένα κεντρικό ορόσημο της Ράφα, όπως μεταδίδει το Reuters. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή χωρίς να σχολιάσει κάτι άλλο. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη με αεροπορικές επιδρομές και τανκς, παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό. 

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Η μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε άλλες περιοχές του θύλακα.

περισσότερα σε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8cXsP