Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Λουκέτο στη ΔΟΥ Χαλκίδας μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος

 

 Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ


Στη λογική του «πονάει πόδι - κόβει πόδι», ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκρίνει τη με συνοπτικές διαδικασίες κατάργηση της Εφορίας Χαλκίδας, μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει εφοριακοί με λογιστές και διεκπεραιωτές, εκβιάζοντας επιχειρηματίες και αποσπώντας σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, η πρόθεση αυτή του Γιώργου Πιτσιλή, πέρα από τις εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης στη συγκεκριμένη συγκυρία, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζόμενους της ΔΟΥ.

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27.05.2024 και η οποία ακολούθησε την κοινή συνεδρίαση του τοπικού Συλλόγου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της Διοίκησης για κλείσιμο της Εφορίας.Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι «εργαζόμενοι απαίτησαν να απαντηθεί η αθλιότητα της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, η οποία για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες για τα υπό διερεύνηση φαινόμενα διαφθοράς, επιχειρεί να θυσιάσει το σύνολο των εργαζομένων και τις οικογένειες τους.

«Για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες μας, την κυρία ευθύνη έχουν αυτοί που τις διοικούν και τις στελεχώνουν τα τελευταία εννέα συναπτά έτη!

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις στην ΔΟΥ Χαλκίδας και καλούμε όλους τους Συλλόγους της χώρας να πάρουν θέση για το θέμα. Τα σχέδια της Διοίκησης άλλωστε υπερβαίνουν τα όρια της Χαλκίδας και στόχο έχουν να "νομιμοποιήσουν" το σάρωμα των περιφερειακών ΔΟΥ», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8cXsP