Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Μπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας

 Ζημιές από αεροπορική επίθεση στο χωριό Ουσάτοβε

Ζημιές από αεροπορική επίθεση στο χωριό Ουσάτοβε κοντά στην Οδησσό της Ουκρανίας χθες | AP Photo/Michael Shtekel

 UPD

Συναγερμός για βομβαρδισμούς σχεδόν σε όλη την Ουκρανία, την επομένη μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στον πόλεμο. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Για δεύτερη ημέρα η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας που υποστηρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα απειλείται από επίθεση με βαλλιστικά όπλα. Νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός για εκτοξεύσεις πυραύλων, κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας, μία ημέρα μετά από μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της Μόσχας με στόχους σε δεκαπέντε περιφέρειες.

Βομβαρδιστικά και drones της Ρωσίας πετούν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας, προειδοποίησαν οι αρχές της. «Η ουκρανική πολεμική αεροπορία επιβεβαιώνει την απογείωση (βομβαρδιστικών Τουπόλεφ) Tu-95MS από την αεροπορική βάση Ένγκελς. Πύραυλοι ενδέχεται να εισέλθουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε περίπου δυο ώρες», ανέφερε περίπου στις 04:00 η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, προσθέτοντας πως κατευθύνονται επίσης στο έδαφός της drones. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μεταδίδουν πως ακούστηκαν τρεις σειρές εκρήξεων στο Κίεβο.

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κρεβί Ρι σε ρωσικό πλήγμα εναντίον πολιτικής υποδομής, ανέφεραν νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι. Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν επίσης από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους Σαχίντ που κατέστρεψε κατοικίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

Χθες τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική και τη νότια Ουκρανία και πέντε τραυματίστηκαν στο κεντρικό τμήμα της, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ουκρανίας.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξαν πως η χθεσινή επίθεση είχε στόχο πολιτικές υποδομές και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου. Η Ουκρανία κατέρριψε 201 από τα 236 αεροπορικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Μίκολα Ολεστσούκ, διοικητής των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων.

Η ουκρανική εταιρεία διανομής ενέργειας Ukrenergo προχώρησε σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να σταθεροποιήσει το δίκτυο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Προηγήθηκε ένα ιδιαίτερα πολύνεκρο σαββατοκύριακο, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, με τουλάχιστον 20 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στις δυο πλευρές των συνόρων. Στην Ουκρανία καταγράφηκαν τουλάχιστον 14 θάνατοι: επτά στην περιφέρεια Ντονέτσκ, άλλοι τέσσερις στη Σούμι και τρεις στη Χερσώνα. Στη Ρωσία, σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι σε ουκρανικά πλήγμα στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...