Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ο Χάρις υπόσχεται σκληρότερη προσέγγιση για τη μετανάστευση, υποστηρίζει όπλα για το Ισραή

 


  • Η πρώτη επίσημη συνέντευξη του Χάρις μετά την υποψηφιότητα
  • Ο Χάρις έχει μετακινηθεί στο επίκεντρο της μετανάστευσης, το fracking
  • Θα μπορούσε να ονομάσει έναν Ρεπουμπλικανό στο υπουργικό συμβούλιο εάν εκλεγεί
  • Ο Χάρις προηγείται του Τραμπ 45% έως 41% στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos
ΣΑΒΑΝΑ, Τζόρτζια/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 29 Αυγούστου (Reuters) - Η Καμάλα Χάρις υποσχέθηκε μια πιο σκληρή προσέγγιση για τη μετανάστευση κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ και είπε ότι δεν θα κρατήσει όπλα στο Ισραήλ, στην πρώτη της συνέντευξη σε μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό από τότε που έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρος.
Στη συνέντευξη με την παρουσιάστρια του CNN, Dana Bash, η Χάρις προσπάθησε να δείξει ότι κατέχει τα θέματα και να δώσει στους Αμερικανούς μια αίσθηση των πολιτικών της θέσεων λίγο περισσότερο από δύο μήνες μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου .Η Χάρις είπε ότι θα ανανεώσει μια ώθηση για μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα σύνορα που θα ενίσχυε τη μετανάστευση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεσμεύτηκε να "επιβάλει τους νόμους μας" κατά των συνοριακών διελεύσεων.
«Έχουμε νόμους που πρέπει να ακολουθούνται και να επιβάλλονται, που αφορούν και αντιμετωπίζουν άτομα που περνούν παράνομα τα σύνορά μας και θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», είπε ο Χάρις.
Συμμετείχε επίσης στενά στην ισχυρή υποστήριξη του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και απέρριψε τις εκκλήσεις ορισμένων στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να επανεξετάσει την αποστολή όπλων στο Ισραήλ λόγω του μεγάλου αριθμού των Παλαιστινίων νεκρών στη Γάζα.Είπε ότι υποστηρίζει ένα ισχυρό Ισραήλ, αλλά «πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία» για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση στη Γάζα .
«Όχι, πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία (κατάπαυση του πυρός και ομηρίας)», είπε η Χάρις όταν ρωτήθηκε αν θα κρατούσε όπλα στο Ισραήλ. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Μπάιντεν από την αρχή της κυβέρνησής του.
Ο Abbas Alawieh, συνιδρυτής του Αδέσμευτου Εθνικού Κινήματος που διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική του Μπάιντεν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απάντηση του Χάρις στη Γάζα.«Εάν η αντιπρόεδρος ενδιαφέρεται για κατάπαυση του πυρός, πρέπει να υποστηρίξει την άμεση διακοπή της αποστολής πυρός», είπε ο Alawieh.
Η Χάρις, μαζί με τον αντιπρόεδρο του αντιπροέδρου, κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, είπε επίσης ότι θα ήθελε να προσθέσει έναν Ρεπουμπλικανό στο υπουργικό συμβούλιο της εάν κερδίσει τις εκλογές.
"Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους στο τραπέζι όταν λαμβάνονται μερικές από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές εμπειρίες. Και νομίζω ότι θα ήταν προς όφελος του αμερικανικού κοινού να έχει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου μου που ήταν Ρεπουμπλικανός», είπε.

ΕΚΡΗΜΑ ΣΤΙΣ δημοσκοπήσεις

Από τότε που έγινε υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία τον περασμένο μήνα, ο Χάρις έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις, έφερε σε δωρεές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία και είχε μια σειρά από δυναμικές προεκλογικές ομιλίες.
Προηγείται του Τραμπ 45% έως 41% σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και έδειξε ότι ο αντιπρόεδρος πυροδοτεί νέο ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους.
Μερικοί κριτικοί πρότειναν ότι μπορεί να είναι λιγότερο κομψή σε μη σενάρια όπως μια τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά δεν φαινόταν να κάνει μεγάλα λάθη την Πέμπτη.
Η Χάρις υπερασπίστηκε τον χειρισμό της ίδιας και του Μπάιντεν για τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι κληρονόμησαν μια οικονομία που έχει καταστραφεί από την πανδημία, την οποία είπε ότι ο Τραμπ είχε κακοδιαχειριστεί. Είπε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά για τη μείωση των τιμών, αλλά ότι «οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές».
Ο Τζέρεμι Σούρι, καθηγητής ιστορίας και δημοσίων σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, είπε ότι η Χάρις εμφανίστηκε ως γνώστης και «οικοδόμος συναίνεσης» στη συνέντευξη, αλλά θα μπορούσε να είχε «πιο συγκεκριμένες και συγκεκριμένες απαντήσεις» για το τι θα έκανε για αυτήν. πρώτη μέρα ως πρόεδρος.
Η Χάρις έχει κινηθεί περισσότερο προς το επίκεντρο σε ορισμένα ζητήματα από τη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2020 έως ότου ανέλαβε από τον Μπάιντεν τον περασμένο μήνα ως η επιλογή των Δημοκρατικών να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές.
Έχει σκληρύνει τη θέση της για τη μετανάστευση κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Επίσης, δεν θέλει πλέον την απαγόρευση του fracking, μιας μεθόδου παραγωγής ενέργειας που απασχολεί πολλούς ανθρώπους στην Πενσυλβάνια, μια από τις λίγες πολιτείες που θα μπορούσαν να αποφασίσουν τις εκλογές.
Όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές πολιτικής της, η Χάρις είπε: «Οι αξίες μου δεν έχουν αλλάξει».
Ο Χάρις απέρριψε ένα σχόλιο του Τραμπ στο οποίο ρώτησε αν ήταν μαύρη Αμερικανίδα. «Το ίδιο παλιό κουρασμένο βιβλίο», είπε. «Επόμενη ερώτηση, παρακαλώ».
Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Truth Social, απάντησε στη συνέντευξη λέγοντας: «Ανυπομονώ να συζητήσω τη σύντροφο Kamala Harris και να την αποκαλύψω για την απάτη που είναι». Ο Τραμπ συχνά αναφέρεται ψευδώς στον Χάρις ως μαρξιστή.
Αν και έχει λάβει ερωτήσεις από δημοσιογράφους για την προεκλογική εκστρατεία και πήρε συνέντευξη στο TikTok τις τελευταίες ημέρες, μέχρι την Πέμπτη, δεν είχε κάνει συνέντευξη κατ' ιδίαν με μεγάλο δίκτυο ή δημοσιογράφο του έντυπου από τότε που ο Μπάιντεν τελείωσε την εκστρατεία επανεκλογής του τον Ιούλιο. 21 και την ενέκρινε.
Ο Bash, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση της 27ης Ιουνίου μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου από την κούρσα, έδωσε τη συνέντευξη στη Σαβάνα της Τζόρτζια, καθώς ο Χάρις και ο Γουόλς βρίσκονταν σε περιοδεία με λεωφορείο της εκστρατείας.

Το ενημερωτικό δελτίο του Reuters Daily Briefing παρέχει όλα τα νέα που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εγγραφείτε εδώ.

Αναφορά από τους Andrea Shalal, Steve Holland και Stephanie Kelly, πρόσθετη αναφορά από τον David Ljunggren και τον Kanishka Singh στην Ουάσιγκτον. Μοντάζ από τους Heather Timmons, Jonathan Oatis, Howard Goller και Stephen Coates

Τα Πρότυπά μας: Οι Αρχές Εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...