Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον Μητσοτάκη και ευχολόγια για το μέλλον

 mitsotakis

Eurokinissi


Γενικές και αόριστες διαπιστώσεις Μητσοτάκη • Παραβλέπει πως κυβερνά πέντε χρόνια και... ελπίζει να «πάρουμε τα μαθήματά μας» από κάθε φωτιά

Την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την ανείπωτη καταστροφή της φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, σε ένα παράλληλο σύμπαν, υποσχόμενος πως θα «γίνουμε καλύτεροι», παραβλέποντας πως κυβερνά πέντε ολόκληρα χρόνια και πως κάθε καλοκαίρι καταγράφεται μία τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Τα τελευταία 8 χρόνια έχουν καεί 450.000 στρέμματα δάσους μόνο στην Αττική. 

«Δεν περιμένουμε η λύση να έρθει μόνο από τον αέρα. Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας αυτά που λένε οι δασολόγοι, εδώ και χρόνια, ασκώντας κριτική στο αναποτελεσματικό, κυβερνητικό δόγμα της πυρόσβεσης που βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μέτρα καταστολής.  

Την ίδια ώρα, το όρος Όρβηλος καίγεται παρατημένο και δίχως βοήθεια εδώ και έναν μήνα, έχοντας καταστραφεί μέχρι σήμερα 25 χιλ. στρέμματα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και τις πρώτες μέρες κιόλας κατέκαψε το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι Σερρών. Χθες, το μέτωπο πλησίασε στο Αγκιστρο καίγοντας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

«Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο», συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης δίχως ίχνος αυτοκριτικής για τον πύρινο όλεθρο...

«Aπό κάθε φωτιά παίρνουμε τα μαθήματά μας»

«Βέβαια, αυτό το οποίο δεν θέλω σε καμία περίπτωση, είναι στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού. Οι ίδιοι οι πιλότοι, οι ίδιοι οι πυροσβέστες, οι ίδιοι οι εθελοντές έχουν κάνει τη δουλειά αυτή. Άρα, και από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας, ειδικά, θα έλεγα, για τις πολύ δύσκολες ζώνες στις οποίες και εσείς πρακτικά δεν μπορείτε να επιχειρήσετε, που αφορούν την επαφή του δάσους με τον αστικό ιστό», διαπίστωσε γενικά και αόριστα ο πρωθυπουργός. 

«Εγώ να σας πω ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ". Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό το οποίο κάνετε, θα έλεγα ειδικά για τους χειριστές των CL-215, έχω πλήρη αίσθηση του τι σημαίνει να πετάς με αεροπλάνα τα οποία είναι αρκετά καταπονημένα. Και βέβαια ξέρω και πόσο μεγάλη δουλειά γίνεται και από τους τεχνικούς υποστήριξης για να μπορείτε να τα κρατάτε τα αεροσκάφη στον αέρα», είπε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε:

«Εμείς από πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα καινούργια Canadair 515. Έχουμε υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Πρωταγωνιστήσαμε στο να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία από πλευράς Ευρώπης, ώστε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής. Γιατί όλοι όσοι παραπονιούνται ότι δεν τα έχουμε νωρίτερα, πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν παράγονται και πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία για να μπορέσουν να μπουν μπροστά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDWczT