Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Η Μόσχα σφυροκοπά όλη την Ουκρανία-Προσπάθεια του Κιέβου για εισβολή στο Μπέλγκοροντ

 Ουκρανία - Ρωσία

Ουκρανοί στρατιώτες περιμένουν ρωσική επίθεση από αέρος. | (AP Photo/Efrem Lukatsky)


Με τρόπο ισοπεδωτικό η ρωσική απάντηση στην εισβολή στο Κουρσκ • Μπαράζ επιθέσεων με drones και βομβαρδιστικά • Τι συμβαίνει στην περιφέρει Μπέλγκοροντ

Δραματικές οι τελευταίες ώρες για την Ουκρανία, καθώς τα αντίποινα της Μόσχας στην εισβολή στο Κουρσκ είναι εκρηκτικά, με τη χώρα να βιώνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μερικούς από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου.

Ολόκληρη Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με τα ρωσικά πλήγματα να χτυπούν πολλές περιφέρειες και να καταστρέφουν κρίσιμες υποδομές, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τέσσερις θάνατοι. 

«Φρένο» στο Κουρσκ, μέτωπο στο Μπέλγκοροντ

Την ίδια στιγμή η ουρανική επίθεση στο Κουρσκ δείχνει να έχει φρενάρει εντελώς με τη Ρωσία να ανακοινώνει συνεχώς ανακατάληψη εδαφών και να πιέζει τους Ουκρανούς για οπισθοχώρηση.

Σήμερα ο ρωσικός στρατός υποστήριξε ότι πήρε τον έλεγχο δύο ακόμη οικισμών στην περιφέρεια, ενώ απέκρουσε και τις ουκρανικές προσπάθειες. 

ADVERTISING

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας « εχθρός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες σήμερα. Επιτίθενται όλη την ημέρα και για τον λόγο αυτό έχουν μεγάλες απώλειες». 

Την ίδια στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να «σπάσουν» τη γραμμή του Μπέλγκοροντ και να περάσει και από εκεί σε ρωσικά εδάφη.

Οι αναφορές για μάχες δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, όμως ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δηλώνει πως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 500 Ουκρανούς στρατιώτες που επιτίθενται σε δύο φυλάκια.

«Προέκυψαν πληροφορίες ότι ο εχθρός προσπαθεί να διασπάσει τα σύνορα της περιοχής Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη. Ο στρατός μας εκτελεί επιχειρήσεις ρουτίνας», έγραψε στο Telegram.

Ο κυβερνήτης ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πηγές πληροφόρησης.

Ζελένσκι: Θα απαντήσουμε

Για το μπαράζ πληγμάτων εντός ουκρανικών εδαφών τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Ζελένσκι εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Δυστυχώς παρά την αποτελεσματική αεράμυνα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν. Θα απαντήσουμε αναμφίβολα στη Ρωσία. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορούν να πάνε ατιμώρητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...