Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!

 Κυριάκος Μητσοτάκης

 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Πονούσε πάρα πολύ το στομάχι μου. Είχα κάνει όλες τις εξετάσεις, τίποτα. Σφάδαζα. Συνήθως ευαίσθητοι άνθρωποι έχουν ζητήματα με το στομάχι τους, οπότε εγώ, γιατί; Μέχρι και στο ΙΚΑ είχα πάει (μιλάμε για τιτανοτεράστιο λάθος!) και είχα πάρει ό,τι βλακεία μού είχαν δώσει (κάτι φάρμακα, πιο βαριά κι απ’ την ανικανότητά τους) και ο πόνος, πόνος. Στην απόγνωσή μου, πήρα το θάρρος να ενοχλήσω τον Γιώργο Γρηγοριάδη. Εναν γιατρό, που όχι μόνο έχει τις περισσότερες επιτυχημένες εγχειρήσεις παγκοσμίως στην ειδικότητά του, όχι μόνο είναι από τους πιο γνήσιους (με σφραγίδα γνησιότητας και ΠΟΠ και υπογραφές και αίμα) αριστερούς που έχω γνωρίσει, όχι μόνο έχει δύο υπέροχα παιδιά (τον Κλέωνα και την Αλίκη), αλλά είναι ακόμη ενεργός και ως γιατρός και ως αριστερός και ως πολίτης. Και είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, την οποία έχει συν-γράψει κιόλας!

Αυτόν πήρα. Δεν είναι η ειδικότητά του τα στομάχια των άπιστων σκυλιών, ωστόσο είναι γενναιόδωρος άνθρωπος και κυρίως γνώστης. Μην τα πολυλογώ, με έκανε καλά με μία απλή συμβουλή. Οχι καλά, με έσωσε. Γιατί τέτοιος είναι. Πέρα όμως από αυτό, μου είπε κάτι που κράτησα για πάντα: «Κορίτσι μου, σαν δεν έχουν απάντηση οι γιατροί, σου λένε “κάνε γαστροσκόπηση”. Οταν το ακούς, να ξέρεις πως απλώς δεν έχουν απάντηση».

Η φράση αυτή εντυπώθηκε μέσα μου. Οτι δηλαδή όταν κάποιος θέλει να κρύψει το ότι δεν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, χρησιμοποιεί συγκεκριμένες προτάσεις. Να ’στε χίλια χρόνια καλά, κύριε Γρηγοριάδη μου, να μας ανοίγετε τα μάτια. Γιατί ακριβώς αυτό, μα ακριβώς όμως, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα και πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τύπου «δεν ήξερα». Δεν ήξερες, αλλά πλέον ξέρεις. Κι αν κάνεις πως δεν ξέρεις, να ξεραθείς, να μαραθείς και φύτρο να μη βγάλεις. Που μου βγάζεις και γλώσσα.

Γλώσσα έβγαλε και ο πρωθυπουργός. Είδε «λίγους» πολίτες που επλήγησαν από την αδιανόητη φωτιά που έκαψε σε μόλις δύο μέρες πάνω από 100.000 στρέμματα σε οικισμούς της Αττικής! Οχι σε βουνά και δάση που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν, αλλά σε αστικό ιστό. Τάδε έφη ο ψηφισμένος (ξανά και ξανά) πρωθυπουργός μας. Που δεν ξέρω αν κοιμάται με την Αψογοτάτη κάθε βράδυ, αλλά σίγουρα με το 41% του 50% του ελληνικού πληθυσμού που τον ξαναψήφισε κοιμάται. Και μ’ αυτό ξυπνάει φρεσκαδούρος και βαλκύριος καθ’ εκάστην και αργία (από τις τελευταίες έχει πολλές. Ηδη συνεχίζει τις διακοπές του).

Γλώσσα έβγαλαν κι άλλοι σεινάμενοι κουνάμενοι που τρέφονται από τον άσπιλο πρωθυπουργό του 41% του 50% του ελληνικού πληθυσμού και πίνουν ως νέκταρ το αίμα του 100% του ελληνικού λαού με το μπουρί της σόμπας (αχ, πόσο δίκιο είχες ρε Θεόφιλε Σιχλετίδη, λέω εγώ τώρα κάτι δικά μου...). Ο ένας, πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής σού λέει (!), αυτός που «θα εκκένωνε το Μάτι σε 20 λεπτά» σου λέει (!), αυτός ο άνθρωπος αυτός, ο επιστήμων ο τρομερός, ο σύμβουλος ο ειδικός, βγήκε και είπε πως ήταν μια φωτιά «WUI», ότι ξεκίνησε από το δάσος και μπήκε στην πόλη.

Ξεχνώντας μια τόση δα μικρούλα λεπτομέρεια, πως από τον Βαρνάβα ξεκίνησε και μπήκε στον αστικό ιστό και μας πήρε και μας σήκωσε. Ολους. Οχι μόνο όσους χάσαν σπίτια και ζώα και ανθρώπους. Γιατί το είπαν κι αυτό: «Εκτός από εκείνη (σ.σ. την άμοιρη εργάτρια σε δουλοπαροικία που κάηκε ζωντανή, επειδή δούλευε ώρες εκτός ωραρίου, κλεισμένη και μαντρωμένη από τον νεοφιλελευθερισμό τους), κανένας δεν πέθανε». Σε αυτό το κράτος ζούμε. Σε ένα κράτος τού «εκτός από».

Εν τέλει, την απάντηση στο «τις πταίει», ώστε να μην ακουστεί ποτέ «ο Κυριάκος», την έδωσαν τα έγκυρα ΜΜΕ: Φταίνε οι Ρωμαίοι που φυτεύαν πεύκα.

Επειδή «χτίζω καριέρα/στηρίζω Κυριάκο», θα βοηθήσω: στη Βίβλο αναφέρεται μια τριτοξαδέρφη της γυναίκας του Λωτ που έβαλε, σου λέει, αυτή τη φωτιά στα Σόδομα και τα Γόμορρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, απόγονοί της ζουν στην Ελλάδα. Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...