Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Δύο πύρινα μέτωπα στη Νότια Εύβοια - Φωτιά και στο Νευροκόπι UPD

 πυρκαγιές Εύβοια

Φωτογραφία Αρχείου


Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κάτω Νευροκόπι, στη Δράμα, στο όρος Φαλακρό. Στην περιοχή σπεύδουν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, εννέα οχήματα και στο μεταξύ κάνουν ρίψεις από αέρος τέσσερα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά, που δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, φαίνεται να εκδηλώθηκε ύστερα από καταιγίδα με κεραυνούς σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «είναι τόσο ψηλά το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, που ακόμη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν έφτασαν στο σημείο».

►Δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε περιοχές της Νότια Εύβοιας.

Με διαφορά λίγης ώρας, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Ζάρακες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στα Μεσοχώρια, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου σε δύσβατο σημείο στους Ζάρακες.

Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 28 οχήματα της Πυροσβεστικής, μία ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά στους Ζάρακες μαίνεται σε αρκετά δύσβατο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ κοντά στην παραλία Φουρνιακός.

►Σε ύφεση είναι η φωτιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας, που εισήλθε σε ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, με τους πυροσβέστες να μένουν όλη τη νύχτα στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση. Επιχειρούν 13 οχήματα με τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμει και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμό, καθώς καίει μακριά από το χωριό.

►Επίσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες στη δασική πυρκαγιά στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα σ` αυτή στο Λουτράκι Πέλλας.

►Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός (κατηγορία 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...