Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αιγαίο


Τουρκικό F-16 εκτελεί επίδειξη

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αιγαίο

© AFP 2018 / Yasser Al-Zayyat
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν υπερπτήσεις σε σχηματισμό πάνω από νησιά του Αιγαίου. Πέταξαν πάνω από τα νησιά Λεβίθα, Μαυρία, Λεβίθα, Κίναρο και Αγαθονήσι πριν εξέλθουν του FIR Αθηνών, δίνοντας έτσι συνέχεια σε σειρά προκλήσεων της Τουρκίας.
Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, το πρωί της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, τέσσερα μαχητικά της Τουρκίας πέταξαν σε σχηματισμό και λίγα λεπτά μετά τις 10.30 εισήλθαν στο FIR Αθηνών.
Το πρώτο ζεύγος των τουρκικών F-16 έκανε υπέρπτηση στα 27.000 πόδια πάνω από τα νησιά Λεβίθα και Μαυρία. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 10.49, τα μαχητικά πέταξαν σε ίδιο ύψος και πάλι πάνω από το νησί Μαυρία.
Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 κι ενώ το ρολόι έδειχνε 10.45, πραγματοποίησε πτήση στα 27.000 πόδια πάνω από την Κίναρο. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, τα δύο μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση στα 26.000 πόδια πάνω από τη νήσο Λεβίθα, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr.
Ακολούθησε υπερπτήση στα 26.000 πόδια πάνω από τη νήσο Μαυρία στις 10.50 και εννέα λεπτά αργότερα πάνω από το Αγαθονήσι.
Το πρώτο ζεύγος των τουρκικών F-16 εξήλθε του FIR Αθηνών στις 10.57, ενώ το δεύτερο ζεύγος ακολούθησε στις 11.03.
Η νέα πρόκληση της Τουρκίας έρχεται αμέσως μετά τις χτεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, λέγοντας: «Θα τους πακετάρουμε και θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία». Ο ίδιος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «προστατεύει και υποστηρίζει» τρομοκράτες και επέρριψε ευθύνες κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «νομίζαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι αντρίκιος».
Οι σημερινές υπερπτήσεις των μαχητικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά, αποτελούν συνέχεια σειράς προκλήσεων της Τουρκίας, τους τελευταίους μήνες, με επεισόδια στο Αιγαίο όπως ήταν η προσέγγιση της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» από τουρκικό περιπολικό σκάφος το οποίο εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς. Λίγες μέρες αργότερα, τουρκικές δυνάμεις παρενόχλησαν για άλλη μια φορά την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», στην οποία επέβαινε μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς πλησίαζε στα Ίμια για να τιμήσει τους πεσόντες του 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...