Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία απαντά στην κρίση της λίρας και με μέτρα εναντίον σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα

Τουρκική λίρα

Η Τουρκία απαντά στην κρίση της λίρας και με μέτρα εναντίον σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα

CC0 / PublicDomainPictures / background
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Σχέδιο δράσης» που περιλαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον αρνητικών σχολίων για την πορεία της οικονομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμάζει η Τουρκία.
Η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα «σχέδιο δράσης» ως απάντηση στη «βουτιά» ρεκόρ της τουρκικής λίρας εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στις σχέσεις Τουρκίαςκαι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
«Τα θεσμικά μας όργανα θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα από τη Δευτέρα με στόχο να ηρεμήσουν τις αγορές», τόνισε, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνει «την κατάσταση των τραπεζών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» που επλήγησαν περισσότερο από την κατάρρευση της λίρας.
Την ίδια στιγμή, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι λαμβάνει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την ισοτιμία του δολαρίου, τα οποία δημιουργούν αρνητική εικόνα για την οικονομία.
Από τις 7 Αυγούστου έχουν ταυτοποιηθεί 346 λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων στους οποίους έχουν αναρτηθεί σχόλια για την υποτίμηση της λίρας «με τρόπο προκλητικό» και έχουν ληφθεί νομικές ενέργειες, μετέδωσε το Reuters.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έρχονται αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει για «οικονομικό πόλεμο» στόχος του οποίου είναι «η Τουρκία να παραδοθεί σε όλα τα επίπεδα, από οικονομικό σε πολίτικο».
«Αντιμετωπίζουμε και πάλι μία πολιτική και ύπουλη συνομωσία. Με τη βοήθεια του Θεού θα το ξεπεράσουμε», τόνισε ο Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, ασκώντας ισχυρές πιέσεις στην τουρκική λίρα που γνώρισε «βουτιά» μέχρι και 20% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED