Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Κουβέλης: Δεν υπάρχει εξέλιξη με τους δύο στρατιωτικούς, συνεχίζουμε τις πιέσεις


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης

Κουβέλης: Δεν υπάρχει εξέλιξη με τους δύο στρατιωτικούς, συνεχίζουμε τις πιέσεις

© Φωτογραφία : SOOC/George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σε νέες δηλώσεις για την πυρκαγιά στο Μάτι προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως εκμεταλλεύεται την τραγωδία και αποσιωπάει το μεγάλο γεγονός της εξόδου από τα μνημόνια. Τι ανέφερε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «αποσιωπά» και θέτει στο περιθώριο το «μεγάλο γεγονός της 21ης Αυγούστου».
Αφού αναγνώρισε τον τραγικό χαρακτήρα των όσων συνέβησαν στο Μάτι στις 23 Ιουλίου, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ», τόνισε τα εξής:
«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων και όλων μας. Δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ή να αντιρροπήσω κάτι, αλλά έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την οδύνη των οκτώ ετών λιτότητας, εξέρχεται από τα μνημόνια»
Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε όλα αυτά να τα βάλουμε στο περιθώριο και η αντιπολίτευση να τα αποσιωπάει. Επίσης, δεν γίνεται η αντιπολίτευση να εκμεταλλεύεται τον πόνο των ανθρώπων στο Μάτι».
Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η παρανομία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα, ενώ διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
«Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής σε μακροχρόνιες διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν» έσπευσε να προσθέσει.
Ο αναπληρωτής υπουργός, επιπλέον, υπεραμύνθηκε της στάσης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας τήρησαν «υπεύθυνη στάση».
Σχετικά, τέλος, με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι «συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειες σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.».
«Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΕΚΤΑΚΤΟ-Το Ιράν εκτόξευσε 500 πυραύλους σε στρατιωτικές βάσεις και το αρχηγείο πληροφοριών στο Τελ Αβίβ-Το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση στο Ιράν; (Βίντεο)

  Στις ΗΠΑ συγκαλείται έκτακτη συνάντηση της ομάδας ασφαλείας των ΗΠΑ ενώ όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στην Μεσόγειο είναι σε πολεμική ετοιμότη...