Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την εισβολή στην Κύπρο: «Σώσαμε Τούρκους από τη σφαγή»


Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την εισβολή στην Κύπρο: «Σώσαμε Τούρκους από τη σφαγή»

© Sputnik / Evgeny Biyatov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την πολιτική του Αττίλα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο προκειμένου να απαντήσει στις ΗΠΑ για τη στάση απέναντι στην Τουρκία και την επιβολή νέων δασμών.
Τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο επικαλέστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις ΗΠΑ για τη στάση που κρατούν απέναντι στην Άγκυρα επιβάλλοντας κυρώσεις.
 «Τη δεκαετία του '70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίζεται την πολιτική του Αττίλα, προκειμένου να δείξει ότι «η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν».
Στο άρθρο με τίτλο «Πώς η Τουρκία βλέπει την κρίση με τις ΗΠΑ», ο Ερντογάν επισημαίνει ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά οφέλη και θα αναγκάσουν την Τουρκία να στραφεί προς αναζήτηση άλλων συμμάχων.
«Εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να σέβονται την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας και δεν κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος μας, τότε η συμμαχία μας θα κινδυνεύσει», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.
Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν αναφέρεται σε σειρά υποθέσεων που έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, όπως στον Γκιουλέν την έκδοση του οποίου ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ, στον πάστορα Άντριου Μπράνσον και στη σχέση των ΗΠΑ με το παρακλάδι του PKK στη Συρία.
«Πριν να είναι αργά, η Ουάσινγκτον πρέπει να εγκαταλείψει τη λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι μη συμμετρική και να καταλάβει ότι η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές. Η αποτυχία να αναστραφεί αυτή η τάση μονομερούς προσέγγισης και ασέβειας, θα μας υποχρεώσει να αρχίσουν να αναζητούμε νέους φίλους και συμμάχους», καταλήγει ο Ερντογάν στο άρθρο του.
Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, επιταχύνοντας την πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...