Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πάνω από 330 τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στην Βενεζουέλα

Κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα

Πάνω από 330 τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στην Βενεζουέλα

© AP Photo / Fernando Vergara
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, 280 άτομα τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και 50 ακόμη στα σύνορα με τη Βραζιλία.
Τουλάχιστον 135 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και διαδηλωτών, χθες, στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κολομβία, ο Αλμάγκρο είπε ότι 285 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις κοντά στις γέφυρες Σανταντέρ και Σιμόν Μπολιβάρ, που συνδέουν την Βενεζουέλα με την Κολομβία και οι οποίες έκλεισαν προσωρινά στις 22 Φεβρουαρίου με απόφαση του Καράκας. Ακόμη πενήντα άτομα τραυματίστηκαν κοντά στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είχαν δεχθεί δακρυγόνα.
Στις 23 Φεβρουαρίου, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, υπό την ηγεσία του Χουάν Γκουάιδο που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος, προσπάθησε να εισάγει στη χώρα ξένη ανθρωπιστική βοήθεια από τις δυο γειτονικές χώρες, παρά την αντίθεση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.
Λόγω των προσπαθειών να περάσουν οι μη εγκεκριμένες προμήθειες στη χώρα, το Καράκας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Μπογκοτα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αρνήθηκε την είσοδο της αμερικανικής βοήθειας στη χώρα κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι την χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία και των θαλάσσιων συνόρων με τις Μικρές Αντίλλες, όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια, ενώ έκλεισε και αρκετά συνοριακά περάσματα με την Κολομβία.
Η Μόσχα, που στηρίζει τον Μαδούρο ως νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, έχει επίσης προειδοποιήσει ότι χωρίς άδεια παραδώσεις ξένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, συνιστά πρόκληση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως πρόσχημα για στρατιωτική δράση κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...