Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αναφορές για εκκένωση οικισμού στα Χανιά λόγω φόβου υπερχείλισης ποταμού


Επιχείρηση διάσωσης

Αναφορές για εκκένωση οικισμού στα Χανιά λόγω φόβου υπερχείλισης ποταμού

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σπίτια έχουν εκκενωθεί στον Αλικιανό, αλλά και στις Βουκολιές στα Χανιά, ενώ σε εξέλιξη είναι εκκένωση κατοικιών στο Ρέθυμνο καθώς, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, είναι πλέον ο κίνδυνος υπερχείλισης του του ποταμού στον Πλατανιά.
Οι κάτοικοι που εκκενώνουν τα σπίτια μεταφέρονται με λεωφορεία σε ΚΑΠΗ και ξενοδοχεία, αναφέρει το ekriti.gr. Ο ποταμός έχει υπερχειλίσει, επίσης, στα Δελιανά, όπου πλημμύρισαν και εγκλωβίστηκαν κάτοικοι.
Σημειώνεται ότι η Κρήτη δοκιμάζεται από τη σφοδρή κακοκαιρία «Ωκεανίς» που πλήττει το νησί και η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, δρόμοι πλημμύρισαν και έκλεισαν, ενώ κατέρρευσαν και γέφυρες, μεταξύ των οποίων και η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, ηλικίας 111 ετών.
Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC
Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να αγνοείται ένας 61χρονος αφότου χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, περίπου στις 18:00, συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου που είχαν ξεκινήσει από τις 13:00.
Ο νομός έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, με τις μισές περιοχές να έχουν αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...