Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οργή της Τουρκίας για πρόταση να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ε.Ε.


Σημαίες Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οργή της Τουρκίας για πρόταση να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ε.Ε.

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Απολύτως απαράδεκτο» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, το προσχέδιο έκθεσης που συνέταξε επιτροπή της Ευρωβουλής και ζητά αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Τη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η πρόταση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
Για «απολύτως απαράδεκτη» πρόταση έκανε λόγο η Άγκυρα.
Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ζήτησε την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες μέλη να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Ως επιχείρημα παρέθεσε μια σειρά λόγων, όπως την παραβίαση δικαιωμάτων, παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία, αλλά και τη διαμάχη με την Κύπρο.
«Είναι απολύτως απαράδεκτο το μη δεσμευτικό, συμβουλευτικό προσχέδιο έκθεσης να ζητεί την πλήρη αναστολή των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», ανέφερε από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.
Ο ίδιος κάλεσε «να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις» προκειμένου «η τελική έκθεση να είναι πιο ρεαλιστική, αμερόληπτη και ενθαρρυντική».
«Η χώρα μας θα λάβει υπόψη της μόνο μια τέτοια έκθεση», τόνισε.
Στον αντίποδα, η εισηγήτρια της Ε.Ε. για την Τουρκία, Κάτι Πίρι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία τω ευρωβουλευτών θα ψηφίσει υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
«Εκτιμώ ότι σε δύο εβδομάδες μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών θα ψηφίσει υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, όπως έκανε σήμερα η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...