Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η Ινδία χαρακτήρισε την αεροπορική επιδρομή στο Κασμίρ «μη στρατιωτική» και «προληπτική»

Μαχητικό αεροσκάφος της Ινδίας

Η Ινδία χαρακτήρισε την αεροπορική επιδρομή στο Κασμίρ «μη στρατιωτική» και «προληπτική»

© AFP 2018 / Manjunath Kiran
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Για «μη στρατιωτική» και «προληπτική» αεροπορική επιδρομή πέραν των συνόρων της έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, αναφορικά με τα πλήγματα στην Μπαλακότ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας αναφέρθηκε στην αεροπορική επιδρομή το πρωί της Τρίτης στην Μπαλακότ η οποία βρίσκεται εντός της λεγόμενης Γραμμής Ελέγχους στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν, Κασμίρ, κάνοντας λόγο για «μη στρατιωτική» και προληπτική κίνηση. Πρόσθεσε ότι η ινδική πολεμική αεροπορία διασφάλισε ότι δε θα υπάρξουν απώλειες αμάχων από το χτύπημα με σκοπό να εξουδετερώσει στόχο τον οποίο η Ινδία περιγράφει ως το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις-ι-Μοχάμαντ.
Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Νέο Δελχί, ο Βιτζάι Γκοχλί, υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά από αξιόπιστες πληροφορίες που φανέρωναν σχέδια διεξαγωγής επιθέσεων αυτοκτονίας σε όλη την Ινδία. «Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο, ένα προληπτικό χτύπημα κατέστη απολύτως απαραίτητο», δήλωσε ο Γκοχλί.
«Σε μια επιχείρηση κατόπιν πληροφοριών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Ινδία έπληξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Τζάις-ι-Μοχάμαντ στην Μπαλακότ. Σε αυτή την επιχείρηση, εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών της Τζάις-ι-Μοχάμαντ, εκπαιδευτών, ανώτερων διοικητών και ομάδων τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι», επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, τονίζοντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη καθώς το Πακιστάν δεν είχε αναλάβει δράση παρότι γνώριζε εδώ και πολύ καιρό για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.
Ο συγκεκριμένος χώρος στην Μπαλακότ που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από τη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου (το de-facto σύνορο) διοικούνταν από τον Γιουσούφ Αζάρ, γαμπρός του Μασούντ Αζάρ, επικεφαλής της Τζάις-ι-Μοχάμαντ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας υπογράμμισε ότι το Νέο Δελχί είχε επανειλημμένα προτρέψει το Ισλαμαμπάντ να αναλάβει δράση εναντίον της Τζάις-ι-Μοχάμαντ και να σταματήσει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τζιχαντιστών από το εσωτερικό του Πακιστάν. Το Πακιστάν δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εξάρθρωση της υποδομής της τρομοκρατίας στο έδαφός του, ισχυρίστηκε.
«Η κυβέρνηση της Ινδίας δεσμεύεται σταθερά και αποφασιστικά να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας. Ως εκ τούτου, αυτή η μη στρατιωτική προληπτική ενέργεια στόχευσε ειδικά το στρατόπεδο της Τζάις-ι-Μοχάμαντ», ανέφερε ο Γκοχλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD